Dev-C++ hlásí chybu u </iostream> – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dev-C++ hlásí chybu u </iostream> – C / C++ – Fórum – Programujte.comDev-C++ hlásí chybu u </iostream> – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MisaB0
Duch
16. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, začínám se učit úplně od nuly C++ dle vašich lekcí, nikdy jsem neprogramoval. Stáhl jsem si Dev-C++ a zkoušel podle první lekce spustit ten jednoduchý prográmek (Ahoj svete!), ale ukazovalo mi to pořád chybu na posledním řádku </iostream>, když jsem tento řádek vymazal, tak to běželo. Chtěl byhc se zeptat, v čem může být problém? Dělal jsem to přesně podle 1.lekce.

PS:Možná by se hodilo trochu seznámit začátečníky s těmi programy (kompilátory), které se pro programování používají (např.Dev-C++), protože začátečník s nimi pracovat neumí. Jinak díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.75.72.–
Reklama
Reklama
Orcslayer0
Stálý člen
16. 1. 2008   #2
-
0
-

To není tag. ,) :) Include souboru se neuzavírá. ,)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.213.–
Bengo0
Stálý člen
16. 1. 2008   #3
-
0
-

jn te naka blbost

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
tmi0
Věrný člen
16. 1. 2008   #4
-
0
-

To MisaB : do programu se skutecne </iostream> psat nema. #include je direktiva preprocesoru jejiz platnost je v miste napsani, nema smysl ji tedy nejak tagovite uzavirat (narozdil od #define). Dev-Cpp neni kompilator, ale integrovane vyvojove prostredi (IDE), a na praci s nim nepotrebujes zadne specialni znalosti. kompilator ktery Dev-Cpp vyuziva se jmenuje gcc/g++ (pro windows v ramci MinGW).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 102 hostů

Podobná vlákna

Hlásí chybu — založil Trohl

IOSTREAM download — založil NEED TO DOWNLOAD IOSTREAM

#include <iostream> — založil lddangsta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý