Grafika v BD7, prosím o rady... – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Grafika v BD7, prosím o rady... – Delphi – Fórum – Programujte.comGrafika v BD7, prosím o rady... – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Morf0
Newbie
16. 1. 2008   #1
-
0
-

Mam pár problémů, byl bych rád kdyby mi s tím někdo pomohl, pro někoho kdo dělá v delphi delší dobu to jistě nebude nic složitého.. :)


Na formuláři HlavniForm (TForm) mam vedle sebe dvě stejné komponenty BP_Original a BP_Kopie (TPaintBox). Potřeboval bych překopírovat první řádek pixelů z BP_Original do BP_Kopie.

předem děkuji za odpověď.


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.168.–
Morf ... Věčný flegmouš :)
Reklama
Reklama
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
28. 1. 2008   #2
-
0
-

Kresli sa stale na Canvas a ten vracia farbu bodu na suradnici X, Y. Kedze ty potrebujes Y = 0 (prvy riadok), tak len farby prekopirujes - musis vsak osetrit, aby PaintBoxy boli ronvako dlhe. Mozno ti pomoze toto:



for Index := 0 to Pred(PaintBox1.Width) do
begin
if Index <= PaintBox2.Width then
PaintBox2.Canvas.Pixels[Index, 0] := PaintBox1.Canvas.Pixels[Index, 0];
end; // FOR

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.55.244.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
28. 1. 2008   #3
-
0
-

To LiborBes :

Momentálně nemám nainstalovené Delphi, ale nešlo by to taky přes vlastnost ScanLine?? Ptám se, dlouho jsem v Delphi nedělal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
28. 1. 2008   #4
-
0
-

No, grafike sa mi darilo celkom dobre vyhybat, takze neviem, ale ako som sa pozeral na implementaciu ScanLine, skor by som to vedel pouzit na ine veci, ale to je jedno. ScanLine vracia smernik na pole pixelov, tym padom, by si sa asi cyklu nevyhol - no mozno by to bolo rychlejsie. ScanLine je definovane na TBitmap, takze to budes musiet asi poriesit cez TBrush z Canvasu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

2 rady — založil bohetik

Číselné řady — založil Láďa

Vytvoření řady v C# — založil stanleysteel

FOURIEROVE RADY — založil bbeni

Nevim si rady — založil tom

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý