Ahoj mám problém s harddiskem. Problém je v tom, že když na něj zapisuji větší množtsví dat (cca >1GB) tak po chvíli mi disk vypne. ale tak že je jako by vůbec nebyl připojenej k pc. z ničeho nic prostě vypadne a už nenaběhne. jediné co pomůže je když vypnu na chvíli počítač (aby do disku nešlo napájení), po zapnutí disk zase vidím. Restarty nepomáhají.
Můj odhad je ten že je disk zničenej nebo podle mě pravděpodobnější že když se disk zahřeje tak se vypne. Myslíte že může docházet k přehrátí disku? Může to být tím způsobeno? Je možné ho nějak otestovat?
Budu rád za každou radu. zkusím asi ho dát v case někam jinam a třeba s větráčkem. jestli to není tím přehříváním. nejdřív budu muset ale zálohovat :(
Fórum › Hardware
Špatný HDD
pro každý případ si disk zálohuj, jaká je konfigurace pc? jaký je to typ hdd? jaká je jeho teplota? jak je starý? když nekopíruješ tak velký objem dat tak ti systém nespadne? výrobci mívají na svým stránkách různé utility pro testování disků, tak se tam podívej
Konfigurace: Win XP SP2 512RAM
Typ:myslím western digital (podívám se zítra)
Teplota: tu najdu v biosu? nevím kde. zjistím zejtra ;)
Starý: asi 2 roky
Když kopíruju méně disk je ok. systém nespadne protože na něm systém nemám (ikdyž xpčka občas ani tohle nerozdejchaj)
asi tě moc nepotěším, je možný že disk půjde brzy do křemíkového nebe, máš tam hodně vadných sectorů, jestli si ještě nezálohoval tak okmažtitě zálohovat, zkusit formát, a utility výrobce a buď to pomůže nebo umře :(, ale tomu disku bych asi už nevěřil a nedával na něj důležitý data
edit:
optimální teplota disku bývá od 18 do cca 40stupňů
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Špatný výsledek — založil Bryant
Špatný program? — založil Avidius
Spatny zapis — založil nevim