Prace s textovym souborem. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prace s textovym souborem. – Java – Fórum – Programujte.comPrace s textovym souborem. – Java – Fórum – Programujte.com

 

ewzen0
Duch
18. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravim.
Nevite nekdo jak se da ukladat text na dalsi radek? Jde mi o to abych po vlozeni nejakeho udaje napsal nejakej prikaz a pak bych zacal zapisovat na dalsi radek(napr. Napisu Nazev VW Golf a rok 1999 dam prikaz DR jako dalsi radek a zacnu na dalsi radek ukladat nove udaje aby vysledkem bylo napr. toto:
*VW Golf 1999
*VW Golf Plus 2004
Ukladam to jako obycejnej text bez grafiky.Toto je cast meho kodu:
...
FileWriter f = null;
try {
f = new FileWriter(nazev+".mtxt"); //<- muj format.
System.out.println("Vlozte udaje.Zapis ukoncete prikazem: EX\n"); //<-EX ukonci program.
String param="";
Scanner scan=new Scanner(System.in);
System.out.println("Nazev a Rok");
f.write(param);
ArrayList a=new ArrayList();
String line;
while((line=scan.nextLine())!=null){
if (line.startsWith("EX")) break; //KONEC ZAPISU.
a.add(line+"\t\t\t\t");
}
int alSize = a.size();
String filmName = null;
for (int i = 0; i < alSize; i++) {
filmName = (String) a.get(i);
f.write(filmName);
//f.newLine();
}
System.out.println("--------------------------end");
}
catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
finally {
try {
//out.close();
f.close();
}
catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.43.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
18. 1. 2008   #2
-
0
-

Use the PrintWriter, Luke.
Nechce se mi studovat tvůj příklad, proto uvadím jendoduchou aplikaci:



import java.io.*;

public class Main {

/**
* @param args
*/
public static void main(String[] args) {
// TODO Auto-generated method stub
try
{
BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
PrintWriter out = new PrintWriter(new BufferedWriter(new FileWriter(args[0])),true);
while(true)
{
try
{ System.out.print("Zadej vetu: ");
String line = in.readLine();
if(line.toLowerCase().equals("x")) break;
out.println(line);
}
catch(IOException e)
{ return;
}
}

}
catch(Exception e)
{
e.printStackTrace();
}
}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
ewzen0
Duch
18. 1. 2008   #3
-
0
-

Jura napsal:...



Pise to nejakou chybu a vyhazuje na "PrintWriter out-...":

java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 0
at soubor.File.main(File.java:17)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.43.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
18. 1. 2008   #4
-
0
-

Je to kvůli tomu, že jméno souboru předávám přes paramrery(args[0]). Takže to spouštěj přes prostředí s paramtry anebo pomocí příkazové řádky. Jinak ten příklad je pouze ilustratuvní a ukazuje jak pracovat s třídou PrintWriter. Jediný důležitý řádek je pro tebe:



PrintWriter out = new PrintWriter(new BufferedWriter(new FileWriter(args[0])),true); NAHRAD args[0] cestou/názvem souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Práce se souborem — založil hejnallukas

Práce se souborem v C++ — založil pazdy

Práce se souborem — založil Petr

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý