Problém s vytvořením formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s vytvořením formuláře – .NET – Fórum – Programujte.comProblém s vytvořením formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Mch810
Duch
18. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravim lidi, chtel bych udelat jeden programek a nejsem nejlepsi v c# a proto se budu mozna ptat hodne. Muj prvni dotaz je:
Ve Visual Studiu vytvorim novy form a nazvu ho vlozeni, umistim na nej tlacitko a nejaky textbox. na hlavnim formu vytvorim novy objekt
Form dlg = new Form();
a objekt otevru dlg.ShowDialog();

ALE mam problem s tim, ze vytvoreny formular neobsahuje to tlacitko a textbox. Diky za pomoc, urcite je v tom neco jednoduchyho, nebo delam neco spatne. Diky za pomoc.

Editoval DeaLer: Příště prosím použij výstižný titulek a nezakládej nic neříkající nebo příliš obecná (hodně dotazů na různý věci) vlákna. Mohlo by se stát, že tu dlouho nezůstanou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.173.–
18. 1. 2008   #2
-
0
-

To Mch81 : Spravne ma byt

vlozeni dlg = new vlozeni();

Ty ted totiz vlastne vytvaris obecny formular misto toho sveho..

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
mephi0
Expert
18. 1. 2008   #3
-
0
-

vo visual studiu použivaj toolbox, je to taky panel, ktory si zobraziš pri návrhu formulára. tam si len najdeš prvky a pridáš ich na Form. Bez napisania riadku kodu spustiš aplikáciu a budeš mať formulár aj s prvkami, ktoré nebudú nič robiť, ale budú tam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Mch810
Duch
18. 1. 2008   #4
-
0
-

diky za odpoved. mel bych dalsi dotaz. mam 2 tlacitka a textbox. jedno tlc mam na formu pripojenou jako cancelButton a druhou chci jako accpectbutton a chci aby mi ten acceptButton vratil zpet hodnotu z textboxu do predchoziho formulare, ale kdyz dam
if (dlg.dialogResult == dialogResult.OK)
labe.text = hodnota texboxu ktery je na formu vlozeni

jinak cancelButton funguje dobre.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.173.–
DeaLer+2
Hero
18. 1. 2008   #5
-
0
-

To Mch81 : To je dost možný, že děláš něco špatně, ale obávám se, že moje schopnosti nejsou takové, abych ti v této situaci dokázal poradit. Nicméně ti můžu poskytnout odpověď, která tvůj problém nevyřeší, ale ve výsledku může vést ke zlepšení situace.

1. kup si nějakou knížku a nebo si najdi kvalitní kurz (např. na zive.cz) a začni studovat tématiku .NET frameworku a jazyka C#
2. procházej si různý samply/starterkity, přemýšlej nad jejich zdrojákem a dohledávej si na netu další informace (tím nemyslím, aby je za tebe v diskuzích hledali jiní)
3. až to trochu zvládneš, tak můžeš zkusit psát vlastní programy

U toho posledního kroku asi narazíš na pár problémů, zkus je řešit nějak tak:

1. zamysli se nad problémem a zkus ho s pomocí svého mozku vyřešit (je to hodně efektivní)
2. hledej informace týkající se tvého problému prostřednictvím některého z vyhledávačů (nejlépe google.com) nebo přímo v historii diskuzí
3. když už opravdu nevíš (opravdu, nesmíš si to jen myslet), tak využij mozky ostatních a prostě se zeptej v diskuzi

Snad jsem to popsal dostatečně jasně. Jo a v tom nic neříkajícím útržku kódu vytváříš novou instanci zákaldního formuláře (třída Form) a ne toho vlastního.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Mch810
Duch
18. 1. 2008   #6
-
0
-

diky za odpoved, knihu mam doma a tam se ted nedostanu, na netu se ruzne priklady hrozne spatne hledaji. Kdyby byly tak dostupne jako treba na PHP, tak by to bylo super, pokud znas nejaky webovky, kde jsou jednoduchy priklady, tak budu rad za link.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.173.–
Tocimanko0
Grafoman
18. 1. 2008   #7
-
0
-

DeaLer? Kto zmazal môj príspevok? Bol celkom prvou reakciou na otázku!!!!! Ak si to bol ty (no kto iný ;) , tak sa veľmi hnevám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
18. 1. 2008   #8
-
0
-

To Mch81 : mozna bych doporucil nejakou knihu typu resene ulohy, z toho se clovek vetsinou taky dost nauci. Myslim ze sem videl nejakou od vydavatelstvi Kopp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý