Nefunguje Form2.Show() – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunguje Form2.Show() – Visual Basic – Fórum – Programujte.comNefunguje Form2.Show() – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
18. 1. 2008   #1
-
0
-

Mám aplikaci, a v nípotřebuju, aby se při zapnutí otevřelo druhé okno s názvem Form2
mám kód:



Private Sub StartWindow_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Form2.Show()
End Sub

ono se to asi zobrazí, ale první okno překryje celou obrazovku i s tímto oknem.
Jak udělám aby bylo okno vidět?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Reklama
Reklama
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
18. 1. 2008   #2
-
0
-

Ještě jeden problémek.
Potřebuju aby po zmíčknutí tlačítka se otevřelo okno Form3. To se mi povedlo, ale když kliknu někde vedle, tak okno zmizí ( jak píšu v mém prvním problému mám první okno přez celou obrazovku ). Potřebuju aby když kliknu na to tlačítko aby se otevřelo okno z názvem Form3, ale pokud bude otevřené, tak aby se zavřelo a znovu otevřelo. Nezná někdo vhodnou proceduru?

Moc díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
maty0
Návštěvník
22. 1. 2008   #3
-
0
-

no oni taky existují určité vlastnosti okna jako například modální, překryvné ....
dál pak existují nějaké metody typu setfocus
a nechápu proč by se mělo zavírat a zase otvírat to je nesmysl, neboli
pokud chceš změnit něco na formu za chodu, tak to uděláš v nějaké funkci kterou zavoláš
například

private sub zmenform
select case button1.caption
case "Jméno"
form1.mylabel.caption="jméno"
case "prijmeni"
form1.mylabel.caption="prijmeni"
end select
form1.refresh
end sub


dále je možno použít properu visible atd
neboli , nechápu proč nějaké hloupé zavírání a otvíraní to jsem nikdy nepotřeboval

a dovětek ptáš se na brutální základy navíc velice snadno dohledatelné na netu, případně v kdejaké brožurce typu
začínáme s vb

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Kai
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 1. 2008   #4
-
0
-

To Standa :

Ahoj mas dve moznosti prvni se ti asi libit nebude: to jest Form1 skryt

Druha moznost je API Fce SetWindowPos - pomoci ni lze nastavit oknu aby bylo vzdy navrchu , po skonceni potrebne casti programu lze TOP zase vypnout, pokud tuto fci neznas, pisni rad ti ji tu popisu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.108.–
Kai
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
22. 1. 2008   #5
-
0
-

To Standa :
Jeste je moznost k Form2.Show - pridat nepoviny parametr Form2.Show 1 - ten zaruci ze okno se chova jako MsgBox - zobrazi se navrchu ale nenecha te nic udelat na ostatnich Formech dokud Form2 nezavres

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.108.–
Tocimanko0
Grafoman
22. 1. 2008   #6
-
0
-

Nemáš tam i parameter Form2.ShowDialog ? Potom by sa malo okno Form2 "presadiť" a pokiaľ ho nezavreš, nemôžeš pracovať s Form1. Nie som si istý. Vo VB som už dávnejšie nerobil.

Btw: Nenávidím API funkcie!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
23. 1. 2008   #7
-
0
-

Potřeboval bych nějaký kód k mému druhému problému, tj.: Mám jedno okno přes celou obrazovku ( zakrývá i nabídku start ) a v tom okně je tlačítko, kreré pokud uživatel stiskne, otevře se mu druhé ( mesnší ) okno. Pokud ale uživatel klikně mimo okno, okno se zkryje, a tlačítkem nejde zpustit.

můj kód na otevření okna je pouze:



window2.Show()


P.S.: Mám Visual Studio 2008 Express Edition

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.71.–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
23. 1. 2008   #8
-
0
-

Jaká je přesná definice toho:

Form2.Show 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.71.–
maty0
Návštěvník
23. 1. 2008   #9
-
0
-

hergot, co jsem psal nahoře?????????????????????????????????????????????????????????????
nepsal jsem náhodou něco o překryvných či modálních oknech???????????????????????????????????


form2.shomodal()

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Tocimanko0
Grafoman
23. 1. 2008   #10
-
0
-

To maty : To kričíš na mňa? :DD

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Kai
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
23. 1. 2008   #11
-
0
-

To Standa :

presnou definici nevim, ale podstatne je to, ze se Form2 chova jako MsgBox s chybovou hlaskou, proste dokud ho nezavres tak se na Form1 nedostanes, nic vic snad vedet nepotrebujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.108.–
maty0
Návštěvník
23. 1. 2008   #12
-
0
-

To Tocimanko : ne, na autora vlákna..

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Tocimanko0
Grafoman
23. 1. 2008   #13
-
0
-

To maty : Aha. Tak nič :) Som už čakal, že sa budem mať konečne s kým hádať. :D Ach jo..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
smolda
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 2. 2008   #14
-
0
-

A co prostě formx.visible = true / false

já mám 6 formů v jednom programu a tímhle je pohodlně lehce zobrazuju a zase skrývám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
satyres0
Newbie
24. 4. 2008   #15
-
0
-

dim mujform as new form2
form2.show()



- toto by mělo fungovat lépe...

To smolda [#67332]: toto je hezké, ale není to nejlepší volba.. ostatní jazyky c# atd musíš form vytvořit pokud se nepletu jako objekt z tebou předtvořené "třídy" nového formuláře..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.109.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
24. 4. 2008   #16
-
0
-

To satyres :
Nastavení požadovaného formuláře při spuštění aplikace:
V panelu nástrojů vyber: Projekt/NázevTvéAplikaceProperties...
V záložce Application v poli Startup form: vyber formulář, který chceš aby se zobrazil jako první při spuštění aplikace (Form2)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.79.–
satyres0
Newbie
25. 4. 2008   #17
-
0
-

To Anonymní uživatel :
oprava: ne mujform.show() ale mujform.showdialog() tim zajistis ze to okno bude aktivni pri otevreni a bude jako jedine aktivni

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.109.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Slide-show — založil Q.

Show - Hide text — založil tylik

Hide/show/close Dialog — založil Atheo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý