C# - Jaký event na textové pole a co s kontrolou vstupu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# - Jaký event na textové pole a co s kontrolou vstupu – .NET – Fórum – Programujte.comC# - Jaký event na textové pole a co s kontrolou vstupu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

RiZe
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
18. 1. 2008   #1
-
0
-

Zkouším si naprogramovat utilitku které do textového pole zadám IP adresu i s portem ve tvaru 0.0.0.0:00000 a program se po jejím zadání pokusí připojit "na druhou stranu" a vrátit výsledek akce. Jaký mám ale použít event na textové pole abych nemusel používat potvrzovací tlačítko ve stylu "Připojit" a přitom mohl po zadání celé adresy rovnou vyzkoušet připojení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.186.–
18. 1. 2008   #2
-
0
-

To RiZe : hmhm, pokud na tom trvas tak se asi nevyhnes pouziti TextChanged ale byt tebou tak hlasuju pro tlacitko. Co kdyz budes chtit pripojit k portu 12345?? Behem psani cisla portu by se ve tvem pojeti napred pokusi projet porty 1,12,123,1234 a to po nem nechces.

Jedine jak by jeste mohl poznat ze je zadano a ty uz chces testovat jestli na druhy strane neco je by mohlo byt LostFocus ci neco podobneho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
RiZe0
Newbie
18. 1. 2008   #3
-
0
-

Tak jsem to zatím začal tvořit přes tlačítko, ovšem začíná mě docela štvát to formátování kódu které používá VS. Když například přepisuji deklarace proměnných, tak mi neustále maže tabulátory mezi jménem proměnné a rovnítkem, narušuje mi tak pracně dělanou strukturu kódu. Jde tahle pitomina někde vypnout? Už jsem hledal v nastavení ale nějak jsem se nedohledal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.186.–
mephi0
Expert
19. 1. 2008   #4
-
0
-

možno tam pridať nejaky timer, aby po 3s nečinnosti skusil pripojenie.

btw. mne formatovanie visualom pomáha

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
aerkain0
Newbie
19. 1. 2008   #5
-
0
-

nebylo by to lepší na event lostfocus nebo tak nějak

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.99.–
jr
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 1. 2008   #6
-
0
-

no jestli to myslíš tak, že chceš aby uživatel zadal nějaký to číslo a pak zmáčknul enter na klávesnici, a žádný tlačítko, tak dáš do eventu KeyPress

if (e.KeyChar == (char)13) ProvedAkci();

kde on když zmáčkneš enter - má char kód 13, tak provede ProvedAkci()

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Rada s kontrolou vstupu — založil Jirka

Textové pole — založil Antabus

Tlacitko a textove pole — založil Cyl

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý