Založení databáze MySQLAdmin – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Založení databáze MySQLAdmin – PHP – Fórum – Programujte.comZaložení databáze MySQLAdmin – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Dagi0
Newbie
20. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
programuji v Easy PHP a chtěla bych založit databázi, bohužel nevím, jak na to. Už jsem toho hodně prošla, ale nějak se mi to nedaří.
Může mi někdo poradit?
Děkuji,
Dagmar

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.134.219.–
Tocimanko0
Grafoman
20. 1. 2008   #2
-
0
-

Ak máš nastavenú češtinu:
Klikni sa TrayIcon EasyPHP pravým tlačidlom myši > Administrace > MANAGE DATABASE > Hneď na titulke máš pole "Vytvoriť novú databázu" . Toť vše. Have fun ;) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Dagi0
Newbie
21. 1. 2008   #3
-
0
-

Děkuji za návod, založit novou databázi je opravnu jednoduché. Vytvořila jsem jednu tabulku, kde jsou pole: jmeno, prijmeni, adresa, email, telefon a poznamka. Teď bych jí potřebovala propojit s formulařem, ktery se skládá ze tří stránek a právě ta poslední, čtvrtá stránka, kde se objeví všechny vyplněné údaje má být propojená s databází. Údaje se mají automaticky doplnit do mysql. Pokusila jsem se si s tím pohrád, ale nějak mi to nefunguje.

Kód:

<?php
@$db = new mysqli('localhost', 'root', '', 'ukol2');
if ($db == FALSE) {
echo "<p> Bohužel, žádné spojení s databází</p>";
exit();
}

$fn=$_GET["jmeno"];
$ln=$_GET["prijmen"];
$adr=$_GET["adresa"];
$pho=$_GET["telefon"];
$email=$_GET["email"];
$com=$_GET["poznamka"];

$ukol2 = "INSERT INTO `ukol2`.`user` (`jmeno`, `prijmeni`, `adresa`, `telefon`, `email`, `poznamka`) VALUES ('$jm', '$pr', '$adr', '$tel', '$email', '$poz');";

if ($db->query($ukol2)) {
// Hlášení při úspěchu
echo "Údaje byly úspěsně zapsány do databáze!";
} else {
// Hlášení při neúspěchu
echo "Údaje nemohly být zapsány do databáze!";
}
$db->close();

?>
<html>

<body>
<p>
Jméno: <?=$jn ?><br>
Příjmení: <?=$pr ?><br>
Adresa: <?=$adr ?><br>
Telefon: <?=$tel ?><br>
Email Adresa: <?=$email ?><br>
Poznámka: <?=$poz?><br>
</p>
<a href="strana1.php"> Zpátky na začátek </a>
</body>
</html>

Děkuji za dobrý tip a přeji pěkné pondělí.
Dagi





Nahlásit jako SPAM
IP: 90.134.219.–
Tocimanko0
Grafoman
21. 1. 2008   #4
-
0
-

Ahoj. Momentálne som pred odchodom do školy, ale potom sa ti na to pozriem. Ibaže neviem, prečo používaš GET pri odosielaní dát z formulára... Teda aspoň sa mi to tak javí. Podobné veci odosielaj metódou POST. I keď som teraz v rýchlosti nepochopil, aký máš problém :D , po škole si to prečítam viac krát a dačo zrobíme... ;) Pekný deň.

Btw: Je to vážne super, keď raz za čas uvidím na portáli dievča/ženu ! :) Prevažná väčšina sú práve muži, no.. :DD

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
21. 1. 2008   #5
-
0
-

To Dagi :
zkus se podívat na tento řádek



$ukol2 = "INSERT INTO `ukol2`.`user` (`jmeno`, `prijmeni`, `adresa`, `telefon`, `email`, `poznamka`) VALUES ('$jm', '$pr', '$adr', '$tel', '$email', '$poz');";

obecně je příkaz takto :


$sql=mysql_query("INSERT INTO tabulka values ('hodnota,hodnota2')");


Ještě zkus vložit ty proměnné do které načítáš get ($fn=$_GET["jmeno"];
$ln=$_GET["prijmen"];
$adr=$_GET["adresa"];
$pho=$_GET["telefon"];
$email=$_GET["email"];
$com=$_GET["poznamka"]; )
takže values ('$ln,$adr' atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Dagi0
Newbie
24. 1. 2008   #6
-
0
-

Ahoj,

zápis dat do databáze jsem už zvládla. Program funguje. Teď mám ale opačný problém. Potřebuji vypsat data z databáze do jednoduchého seznamu. Spojení s databází funguje, program zapíše i správný počet položek, ale jednotlivé data zůstavají pořád jako 'array'. Co bych měla ještě změnit?


2 Záznamy jsou k dispozici:

Kniha návstěv
Záznam č:. Jméno Příjmení ......................................
1 Array [jmeno] Array [prijmeni] ......................................
2 Array [jmeno] Array [prijmeni] ......................................

a kód k tomu:


for ($i=1; $i<=$zz; $i++)
{
$radek = mysql_fetch_array ($Resultat);

print"<tr> <td> $i </td>
<td> $Zeile [jmeno] </td>
<td> $Zeile [prijmeni] </td>
<td> $Zeile [adresa] </td>
<td> $Zeile [telefon] </td>
<td> $Zeile [email] </td>
<td> $Zeile [poznamka] </td> </tr> <br>";


Děkuji.

Dagi







Nahlásit jako SPAM
IP: 90.134.246.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 1. 2008   #7
-
0
-

To Dagi :
ahojky..můžeš to zkusit třeba nějak takto:



Záznam č:. Jméno Příjmení ......................................
1 Array [jmeno] Array [prijmeni] ......................................
2 Array [jmeno] Array [prijmeni] ......................................

a kód k tomu:


$i=0
while($radek = mysql_fetch_array ($Resultat)){
$cislo=$i++;
print"<tr> <td>$cislo </td>
<td> $radek [jmeno] </td>
<td> $radek [prijmeni] </td>
<td> $radek[adresa] </td>
<td> $radek [telefon] </td>
<td> $radek[email] </td>
<td> $radek [poznamka] </td> </tr> <br>"; }

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Dagi0
Newbie
26. 1. 2008   #8
-
0
-

Ahoj,

moje programovani v PHP prozatim konci. Sedm ukolu, ktere jsem mela za ukol, jsem uz odeslala. Programator ze me stejne nikdy nebude.

Pristi semester me ceka programovani v Java a ABAP.
Na Javu bych mochla zase vyuzit toto forum. Zna nekdo nejake dobre forum k SAP popr. k ABAPu.

Preji jeste pekny zbytek vikendu,
Dagi

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.134.246.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý