PHP pro projek, nebo jiny jazyk? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP pro projek, nebo jiny jazyk? – PHP – Fórum – Programujte.comPHP pro projek, nebo jiny jazyk? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ETNyx0
Newbie
20. 1. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,
v současné době vytvářim weby v PHP, vždy šlo o menší projekty. Jeden clovicek za mnou prisel jestli bych se nechtel podilet na jeho projektu. Uz ze "specifikace" bylo videt, ze jde o vetsi projekt. Pri planovani jsme narazili na jeden problem. Uzivatel by musel ze serveru stahovat desitky obrazku (ty se netyhaji desingu), pokud budeme myslet dopredu a budeme predpokladat nejakou navstevnost, tak se bojime prilis vysokeho trafiku a zateze na server. Chteli bychom to vyresit asi takto: Uzivatel ktery by prisel do systemu by si mohl stahnout adresars s potrebnymi obrazky. V konfiguraci uctu by zadal cestu k obrazkum. A obsuzne skripty, které urcuji jaky obrazek se ma zvolit by prohlizeci rekl vem tenhle a zobraz ho. Takze by se nemusel pouzivat prenos obrazku mezi server a klientem.

Oba v soucasne dobe pouzivame PHP, jenze jsem zatim neprisli na to jak uvedenou aplikcaci napsat a mam dojem ze PHP k tomuto problemu nebude stacit. Nemate nekdo zkusenost s podobnym problemem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.145.–
Reklama
Reklama
Santas0
Věrný člen
20. 1. 2008   #2
-
0
-

podla mna ano, ved u img mozes dat <img src="absolutnu cestu">

teda i napr. (u win) c:/obrazky/vas_obrazok.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Phoenix0
Super člen
20. 1. 2008   #3
-
0
-

ještě bych uved protokol file:///

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
bukaj0
Věrný člen
20. 1. 2008   #4
-
0
-

ETNyx
Podle mě je tohle naprosto zcestné řešení, úplná blbost. Myslíš si snad, že prohlížeč při každém požadavku stahuje obrázky znovu a znovu? A teď mi řekni, co když se nějaký obrázek změní? Budeš nutit uživateli, aby si stáhl aktualizovaný archiv s obrázky?

Pokud jde o nějaké stálé obrázky, tak jim nastav dlouhou dobu kešování. Jestliže by se obrázky měnily často, je to tuplem k ničemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
ETNyx0
Newbie
20. 1. 2008   #5
-
0
-

Santas napsal:
podla mna ano, ved u img mozes dat

teda i napr. (u win) c:/obrazky/vas_obrazok.jpg



Phoenix napsal:
ještě bych uved protokol file:///



lol tak tohle me nejak nenapadlo sem hledal nejakou funkci nebo nejakou knihovnu nebo tak neco :D diky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý