Zdrawim,
jak lze zmenit ID harddisku? zkousel sem ruzne hledat a na nic pouzitelnyho sem nenarazil. Jedine demo verzi "Volid(disk Drives Serial Modifier) 3.0.2", ktera to zmeni na 1234-5678 -> coz nechci, nebo same zminky o http://www.freewarebox.com/free_1398_change-harddisk-volume-id-download.html
ale nikde jsem tento soft nenasel...
Proto se obracim zde jestli nevite jak na to ;-)
thx
EDIT: vyreseno HDD Volume Changerem
Fórum › Hardware
Zmena ID HDD
To ada.acs : Mam ten isty problem, mozete poradit kde ten soft stiahnut?
Miro
http://debris.adko-comp.net/volume_id_changer.rar
snad jsem upnul to správné, už jsem to dlouho nepotřeboval :)
~~Ahoj chcem sa spýtať, mám originálny windows 10 SK Home. V čase, keď som nainštaloval všetky programy a vyladil windows, tak som som spravil clone pôvodného disku cez dokovaciu stanicu Axagon , pre prípade keď by mi padol systém. Tato dokovacia stanica mi spravil presný klon disku na disk druhý, ktorý je od rovnakého výrobcu,s rovnakými parametrami Seagate Barracuda 2TB. Teraz, keď mi začal windows robiť problémy, vložil som preto naklonovaný disk do počítača. Windows 10 na klonovanom disku ide ale spustiť len v núdzovom režime. Dočítal som sa že to je ochranné opatrenie Mrkvosoftu, aby jeden Windows, s jedným, licenčným číslom, nešiel na viacerých počítačoch. Na tomto fóre som sa dočítal že existuje soft, ktorý zmení ID disku. Volá sa Volume id changer , ale nikde neviem nájsť link, kde sa dá stiahnuť, ten link, čo uvádza autor je už neplatný. Neporadí niekto a nemá s tým niekto skúsenosti? Dá sa niekde, cez nejaký soft, vyčítať ID číslo pôvodného disku, z ktorého som spravil klon a prepísal tým programom ID číslom naklonovaného disku, aby sa ten nový disk tváril ako pôvodný. Má s tým niekto KONKRÉTNE skúsenosti a neporadí vhodný program? Ďakujem za každú, dobrú radu. J
Axagon klonuje (měl by klonovat) i ID, takže problém možná bude jinde. Pokud je původní disk jinak v pohodě, tak bych zkusil obnovit data ze záložního zase na ten původní disk. Konkrétní zkušenost bohužel nemám.
#5 solide
není možné, že jsi ten disk naklonoval už s těmi problémi co ti dělá windows?
jinak jsem na takový problém, že by naklonovaný disk s Win nefungoval zatím nenarazil, windows jsou vázané na Mainboard, obvykle pokud nemáš přenositelnou licenci se dokonce ukládá win licence do BIOSu, a licence se ověřuje/aktivuje online přes MS databázi. Takže pokud naklonuješ disk a vložíš ho do PC kde byl původní, neměl by být žádný problém.
Jinak ti nezbyde než si udělat zálohu dat a win přeinstalovat načisto.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Změna bootovaltelného HDD — založil Bengo
Změna ID HDD ve Vistach... — založil D_D
PHP - změna hesla - nefukční změna / login — založil David
Nerozpozná HDD — založil germaniac
Moderátoři diskuze