Navigace – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Navigace – PHP – Fórum – Programujte.comNavigace – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dagi0
Newbie
21. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
další úkol, který u mě moc nefunguje, se týká navigace. Ale nesmí být žádné HTML Frames použito.

1- úkolem bylo napsat php-program, který obsahuje různé menue-body
2- v závislosti na kliknutí, zobrazí se na pravé straně ke každému bodu jiný text
3 - tento program má být ještě tak rozšířen, že ke každému bodu ještě existují podbody. Tyto podbody se můžou zobrazit jen tehdy, kdy je na ten určitý menue-bod kliknuto.

Můj program:

$menue = array (

"Menuebod 1" => "obsah1.inc",
"Menuebod 2" => "obsah2.inc",
"Menuebod 3" => "obsah3.inc",
)
//array_keys();
//array_value();
?>

<html>
<body>
<table border="1">
<tr>
<td>
<p>Hlavička a Logo</p>
<?php
foreach (array_keys($entry) as $menue){
print('<br><a href="ukol5.php?include='.$menue[$entry].'">'.$entry.'</a>');
}
?>

</td>
<td>
<p>Obsah</p>
<?php
include $_GET["include"];
?>


</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>


To samé ještě jednou, ale rozšíření o podbody:

 $menue = array (

"Menuebod 1" => "obsah1.inc",
"Menuebod 2" => "obsah2.inc",
"Menuebod 3" => "obsah3.inc",
"Quattro"=>array ("4.1" => "obsah41.inc", "4.2" => "obsah42.inc")

)

?>

<html>
<body>

<table border="1">
<tr>
<td>
<p>Hlavička a Logo/p>
<?php
foreach (array_keys($entry) as $menue){
print('<br><a href="ukol6.php?include='.$menue[$entry].'">'.$entry.'</a>');
}
?>

</td>
<td>
<p>Obsah</p>
<?php
include $_GET["include"];
?>


</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>


Have any ideas?

Dagmar

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.134.219.–
Reklama
Reklama
21. 1. 2008   #2
-
0
-

Takovou navigaci je uz nejlepsi resit pomoci mysql. Jestli mas jen dve nebo tri urovne, tak staci mit pouze u kazde polozky v databazi (tedy jedne polozky) ulozen ID, link, jmeno a ID nadrazene polozky. Pak uz to jen jednoduse vypises pomoci PHP.

Jestli ale tech urovni ma byt vic, tak potrebujes uz nejaky slozitejsi koncept pro ukladani te hierarchie (tady je naprosto luxusni clanek o ukladani hierarchii v mysql: http://dev.mysql.com/tech-resources/articles/hierarchical-data.html).

Jinak, to co mas ty s temi poli docela jde, da se to pouzit. Pro prochazeni staci pouzit nejakou rekurzivni funkci s foreach a bude to fungovat. Ale jak rikam, na tohle uz doporucuju to mysql.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 93 hostů

Podobná vlákna

Navigace — založil A-dy

Drobečková navigace — založil Paja2

PHP - navigace — založil matouch

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý