Třísloupcový layout - automatické height roztahování – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Třísloupcový layout - automatické height roztahování – CSS – Fórum – Programujte.comTřísloupcový layout - automatické height roztahování – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fugess
~ Anonymní uživatel
70 příspěvků
21. 1. 2008   #1
-
0
-

Prosímvás potřebovaly bych poradit, poskládal jsem od základů třísloupcový layout: http://cz-sk-trainz-tutorial.ic.cz/Upload/Upload/testovaci_layout_001.html

a při vložení textu například do prostředního sloupce který přesahuje výšku 700px se automaticky roztáhne jen ten sloupec ve kterém ten text je. Můj požadavek je aby se zároveň automaticky roztáhly zbývající dva sloupce stejně jak ten s textem. Momentálně se to děje tak, že když se sloupec s textem roztáhne, tak zbývající dva stojí na 700px i když jsem určil

min-height: 700px;
, což zjevně moc nepomáhá. Zkoušel jsem hodně experimetovat ale stále docházím k jednomu cíly, že jediná možnost je tu výšku manuálně roztahovat seskupenýma selektorama všech tří sloupců, v tomto případě:


img[src="obrazky/valid-xhtml10.png"], img[src="obrazky/vcss.gif"] {
border: none;
}



Mám i takový pocit, že to asi automaticky ani nepůjde.
Poradí mi někdo prosím ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Reklama
Reklama
Fugess
~ Anonymní uživatel
70 příspěvků
21. 1. 2008   #2
-
0
-

pardon, vychmátl jsem omylem špatný kousek zdrojáku.. tento je správný:



div#levysloupec, div#pravysloupec, div#stredsloupec {
min-height: 700px;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess0
Návštěvník
22. 1. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess
Petroff0
Věrný člen
23. 1. 2008   #4
-
0
-

Uvědom si jednu věc: DIV se výškově natáhne když přidáš obsah ale naopak to nefunguje.
Tj. ikdyž všechny 3 sloupcové DIVy dáš do 1 DIVu =obalu, který se bude současně s tím prostředním sloupcem zvětšovat, krajní sloupce zůstanou stejně dlouhé, jako byly předtím.
min-height: 700px znamená: nastav výšku na 700, ale když by se obsah dovnitř nevešel tak ho natáhni. Jinak ne.
Předpokládám že to potřebuješ quli vzhledu => pozadí
Mrkni se na http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=7265-3-st%E5pcovy-layout

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
Fugess0
Návštěvník
23. 1. 2008   #5
-
0
-

jo díky, že mě to taky nedocvaklo dřív.. stačí použít background-image pro vytvoření iluze elemetů když nejsou roztáhlé. Je to efektivní řešení..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess
Sopta0
Návštěvník
2. 3. 2008   #6
-
0
-

<div id="sl">
<div id="maj">
<div id="levy"></div>
<div id="forma"></div>
</div>
<div id="pravy"></div>
</div>
No a v CSS do #id das obrazek tech tri sloupcu. Proste kdyz mas treba celkovou velikost webu 900px.

#sl {
width:900px;
background: url('images/sl.gif') repeat-y top left;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.233.–
Sotolář Zdeněk
Fugess0
Návštěvník
2. 3. 2008   #7
-
0
-

No přicházíš sice s křížkem po funuse ale snaha se cení :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Male height v IE — založil D-Fox

DIV height:100% — založil Bukage

Iframe auto height — založil VOjta

Presna velkost Height — založil marioff

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý