Mouseover a getElementById – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mouseover a getElementById – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comMouseover a getElementById – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matouch0
Newbie
23. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, resim nasledujici situaci:
v CSS mam u urciteho divu nastaveny obrazek jako pozadi, a chci aby se dal zmenit pomoci js udalosti onmouseover (a zpet na puvodni pomoci onmouseout) a docetl jsem se, ze se toho da docilit tim, ze do onmouseover napisu neco ve stylu tohohle:
document.getElementById('ID_prvku')

... ale nejak to neumim pouzit :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
Reklama
Reklama
23. 1. 2008   #2
-
0
-

V jakekoliv udalosti nebo funkci na ni reagujici muzes pouzit objekt this, ktery obsahuje objekt ji vyvolavajici.

S tim objektem potom muzes pracovat uplne stejne jako kdyby jsi ho ziskal pomoci getElementByid.

takze takhle:

... onmouseover="zmenit(this)" ...

A zapis te funkce
function zmenit(objekt){

//tady uz muzes delat cokoliv, treba zmenit obrazek:
objekt.src="novyobrazek.jpg";
//nebo zmenit pozadina cerveno
objekt.style.background="red";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
matouch0
Newbie
23. 1. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : No fajn, diky moc moc, to jsem mel na mysli, bez problemu mi to funguje s barvou, ale s tim obrazkem je to horsi. De zrejme o to ze to neni obrazek vlozeny tagem <img /> ale o obrazek ktery je v CSS nastaven jako pozadi toho objektu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
23. 1. 2008   #4
-
0
-

tak to pak nastavis jako

objkekt.style.background="obrazek.jpg";
, mozna budes akorat nucen pouzit
objkekt.style.backgroundImage="obrazek.jpg";

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
matouch0
Newbie
24. 1. 2008   #5
-
0
-

To CommanderZ : Fajn, dik, uz mi to beha i s obrazkem, akorat to jeste chtelo drobnoejsi upravu aby to behalo i ve FF a to: objekt.style.backgroundImage="url('obrazek.png')";

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
24. 1. 2008   #6
-
0
-

Jo, sorry, na to jsem zapomnel

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý