Čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Čísla – C / C++ – Fórum – Programujte.comČísla – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Michal0
Newbie
19. 2. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit. Chtěl jsem udělat v C++ program kterej by něco počítal, hodilo by se mi to do školy. Potřebuju jeno poradit jak zařídit aby to zobrazovalo i desetinný a záporný čísla.

Například tady:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int cislo = 3/2;
cout << cislo;
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
some_one0
Návštěvník
19. 2. 2006   #2
-
0
-

Takhle by to mělo zobrazovat i záporně, pokud se nepletu, jinak pro desetinná stačí zaměnit int za float příp. double.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
19. 2. 2006   #3
-
0
-

skus cout << 3.0/2.0; ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Michal0
Newbie
19. 2. 2006   #4
-
0
-

Jooo super, díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Newbie
20. 2. 2006   #5
-
0
-

Ahoj, zase potřebuju helpnout.
Nevíte někdo jak automaticky zaokrouhlovat čísla? Třeba na celé jednotky nebo třeba na stovky?

[i]příklad:[/i]
1856,65 na 1857 a na 1900

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Newbie
20. 2. 2006   #6
-
0
-

Aaaha tak už jsem vymyslel vlastní fintu, ale stejně kdybyste věděli, tak poraďte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
some_one0
Návštěvník
23. 2. 2006   #7
-
0
-

fce round (z knihovny <math.h>) tu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
23. 2. 2006   #8
-
0
-

si zrob funkciu :pc:
pouzi modulo %
nieco take ako cislo -= (cislo % 100);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Matěj Pácha0
Super člen
25. 2. 2006   #9
-
0
-

Tak to funguje jen na celá čísla. V "math.h" to není, je to ve třídě Math, ale to jde zatím mimo mě (neb jsem C--).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Michal0
Newbie
28. 2. 2006   #10
-
0
-

už je to v poho ta moje finta je plně funkční :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Homart0
Duch
16. 3. 2006   #11
-
0
-

Čau, nevíte, jak nastavit počet desetinných míst?
Např. když mi vyjde 5.42 tak aby to napsalo 5.42000

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
17. 3. 2006   #12
-
0
-

Homart napsal:

Cau, nevite jak nastavit pocet desetinnych mist?
Napr. kdyz mi vyjde 5.42 tak aby to napsalo 5.42000


C++:


[color=#0000FF]#include[/color] <iomanip>
...
cout << fixed<<setprecision(5);
cout << 5.42 << endl;


C


printf("%.5fn", 5.42f);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Homart0
Duch
18. 3. 2006   #13
-
0
-

Diky mooooc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Newbie
26. 7. 2006   #14
-
0
-

Ahoj, tak ta moje finta na zaokrouhlování se nehodí všude :((
Poraďte mi kde mám chybu prosím:



#include <iostream>
#include <stdlib.h>
#include <math.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
double x= RoundTo (2.3456,-2);
cout <<x;

cin.get()
cin.get()
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vestax0
Newbie
26. 7. 2006   #15
-
0
-

Tak za prve vam chyba ; za cin.get() a potom RoundTo nie je definovane,
ja by som na zaokruhlenie cisla pouzil floor alebo ceil definovane v
cmath(math.h)
rozdiel je napr. double x=3.45 floor z toho urobi 3 a ceil 4.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Někomu to dáno je, někomu to prostě dáno není.
some_one0
Návštěvník
26. 7. 2006   #16
-
0
-

jenže floor a ceil není o zaokrouhlování - jen to "ořeže"
asi nejlepší je napsat si vlastní funkci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Newbie
26. 7. 2006   #17
-
0
-

Jo, za ty středníky se omlouvám, zapomněl jsem je tam napsat. Ten kód, co jsem napsal, jsem vypozoroval někde na netu. Jinak nemám tušení, jak zaokrouhlovat. Potřeboval bych zaokrouhlit na celé číslo nahoru. Prosil bych, kdyby někdo mohl napsat celý kód jako já, abych to pochopil :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Newbie
29. 7. 2006   #18
-
0
-

Už to mám :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
27. 10. 2015   #19
-
0
-

#12 Jura_
Děkuji, moc jsi mi pomohl ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.58.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

CIsla — založil Nery

Čísla — založil Onsi

Zadávání čísla — založil kadet

Nenulove cisla — založil Viki

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý