Zdravím,
potřebuji poradit. Mám na Linuxu GIMP a když upravuji nějaký obrázek, tak se GIMP nechová, tak jak bych chtěl a nevím jak to změnit.
Když dám výběr obdelníkové oblasti a snažím se tak tuto oblast automaticky vyříznout a přesunout na jinou pozici v obrázku, tak se mi to nepovede pouhým přesunutím - jak bych chtěl - ale musím to buď vyříznout zkratkou CTRL+X a pak vložit CTRL+V nebo použít klávesovou zkratku CTRL+SHIFT+L pro plovoucí výběr (ten se chová přesně jak chci). Nevíte někdo jak mám nastavit automaticky plovoucí výběr? - abych vždy pohým tahem výběru přesunul vybranou část obrázku.
Děkuji
Fórum › GIMP
Plovoucí výběr
pokud jsem to teda dobře pochopil tak to asi jen tak nepujde protože když uděláš výběr a pak táhneš výběrem tak se ti přesune jen ten výběr ale ne vybrana část obrazku pokud chceš tahnout tou vybranou časti (tj.plovoucí výběr) tak musíš použít vybrat->plovoucí nebo ctrl+shift+l jak jsi říkal. Takže to nejde protože pracuješ s výběrem třeba podle mě by to byl nesmysl automaticky mít plovoucí výběr ale myslím če ctrl+shift+l není taky problem. :smile1:
To j1rka :
No právěže na Win XP se GIMP choval tak jak jsem chtěl - tedy že stačilo označit výběr a táhnout a posouval jsem jak výběrem, tak i vybranou částí obrázku.
hmm...tak to se mi zdá divné ja mam windows xp a chová se tak že pohybuji jen vyběrem a ne vybranou části (plovoucím) mám ale verzi 2.4.3
Neměl jsi třeba starší verzi nebo nenastavoval jsi to někde? Jinak se mi to zdá nějake divné na linuxu jsem nezkoušel tak nevím ale poslední dobou přemíšlím o přechodu na ubuntu.
Je to možné, že to bylo asi tou verzí, protože nejnovější GIMP jsem na Win XP určo neměl.
Jinak Ubuntu mohu jen doporučit - sám ho používám.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Plovoucí kód — založil Ondrej Karas
Plovoucí prvky — založil Tomáš
Plovoucí div z libovolnou výškou — založil Houmer
Vyber skoly :) — založil dmw
Výber servera — založil Peter Kováč