Plovoucí výběr – GIMP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Plovoucí výběr – GIMP – Fórum – Programujte.comPlovoucí výběr – GIMP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bernard Williams
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
potřebuji poradit. Mám na Linuxu GIMP a když upravuji nějaký obrázek, tak se GIMP nechová, tak jak bych chtěl a nevím jak to změnit.
Když dám výběr obdelníkové oblasti a snažím se tak tuto oblast automaticky vyříznout a přesunout na jinou pozici v obrázku, tak se mi to nepovede pouhým přesunutím - jak bych chtěl - ale musím to buď vyříznout zkratkou CTRL+X a pak vložit CTRL+V nebo použít klávesovou zkratku CTRL+SHIFT+L pro plovoucí výběr (ten se chová přesně jak chci). Nevíte někdo jak mám nastavit automaticky plovoucí výběr? - abych vždy pohým tahem výběru přesunul vybranou část obrázku.
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.36.–
Reklama
Reklama
j1rka
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
25. 1. 2008   #2
-
0
-

pokud jsem to teda dobře pochopil tak to asi jen tak nepujde protože když uděláš výběr a pak táhneš výběrem tak se ti přesune jen ten výběr ale ne vybrana část obrazku pokud chceš tahnout tou vybranou časti (tj.plovoucí výběr) tak musíš použít vybrat->plovoucí nebo ctrl+shift+l jak jsi říkal. Takže to nejde protože pracuješ s výběrem třeba podle mě by to byl nesmysl automaticky mít plovoucí výběr ale myslím če ctrl+shift+l není taky problem. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.250.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 1. 2008   #3
-
0
-

To j1rka :
No právěže na Win XP se GIMP choval tak jak jsem chtěl - tedy že stačilo označit výběr a táhnout a posouval jsem jak výběrem, tak i vybranou částí obrázku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.36.–
j1rka
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
26. 1. 2008   #4
-
0
-

hmm...tak to se mi zdá divné ja mam windows xp a chová se tak že pohybuji jen vyběrem a ne vybranou části (plovoucím) mám ale verzi 2.4.3

Neměl jsi třeba starší verzi nebo nenastavoval jsi to někde? Jinak se mi to zdá nějake divné na linuxu jsem nezkoušel tak nevím ale poslední dobou přemíšlím o přechodu na ubuntu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.71.–
Bernard Williams
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 1. 2008   #5
-
0
-

Je to možné, že to bylo asi tou verzí, protože nejnovější GIMP jsem na Win XP určo neměl.

Jinak Ubuntu mohu jen doporučit - sám ho používám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Plovoucí kód — založil Ondrej Karas

Plovoucí prvky — založil Tomáš

Náhodní výber — založil zonda

Vyber z databaze — založil Peter P.

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý