Vstup/výstup do souboru v kódování UTF-8 pomocí C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vstup/výstup do souboru v kódování UTF-8 pomocí C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comVstup/výstup do souboru v kódování UTF-8 pomocí C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

flukas0
Duch
25. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
potřeboval bych poradit s používáním souborů v kódování UTF-8 v C++.
Jak nastavit kódování vstupu/výstupu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.97.–
w3q0
Věrný člen
25. 1. 2008   #2
-
0
-

Konzola alebo niejaká Win API?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
w3q0
Věrný člen
25. 1. 2008   #3
-
0
-

V konzole to ide pomocou ASCII tabuľky a vo win aplikáciách ti to hodí automaticky(aspoň mne áno).

Nahlásit jako SPAM
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 1. 2008   #4
-
0
-

Původní záměr bylo, aby to jelo na konzole, ale asi to bude jednoduší s win.
Jak můžu zjistit, v jakém kódování se soubor uloží?

Nahlásit jako SPAM
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
25. 1. 2008   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel :

Pokud si to tam nějakým způsobem nezapíšeš, tak to zjistíš jen velmi obtížně, viz třeba HTML,XML a jejich encoding. Spíše napiš, co se snažíš vyřešit. Možná bude existovat lepší řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
flukas0
Duch
26. 1. 2008   #6
-
0
-

Zkoušel jsem nějaký prográmek na generování svg obrázků (=xml). Ten sám není až tak důležitý, spíš jsem si chtěl vyzkoušet práci se soubory a textovými řetězci. Jako nejvhodnější kódování (háčky, čárky, speciální znaky + všechny programy i notepad ho přečtou) se mi zdálo právě utf-8.
Představoval jsem si to zhruba tak, že tam dám jeden argument, že chci utf-8 a bude, ale pak se ukázalo, že to není tak úplně snadné...

Nahlásit jako SPAM
w3q0
Věrný člen
26. 1. 2008   #7
-
0
-

Ale bude to v konzole alebo Win API? Už som ti vyššie vysvetlil čo a ako. Aspoň tak som ťa pochopil.

Nahlásit jako SPAM
flukas0
Duch
26. 1. 2008   #8
-
0
-

To Jura : Nemyslel jsem zjištění už uloženého souboru, ale toho, co budu ukládat (abych si to tam mohl zapsat, musím vědět, co zapsat)
To w3q : Mělo to být v konzole, ale asi to bude ve Win API, protože to vypadá jednodušší. Pomocí asci tabulky to předpokládám je po jednotlivých znacích, což není zrovna user-friendly.

#include <iostream>

#include <fstream>
using namespace std;

int main()
{
ofstream soubor ("test.txt", ios::out);
soubor<<"ß$×÷öüěščřžýáíéůúó#€[|\n";
soubor.close();
system ("pause");
return 0;
}
Když udělám toto, tak se to uloží do souboru ve Win1250 (zobrazí se správně, když ve Firefoxu nastavím 1250). Notepad to přečte správně, TotalCMD taky. Zajímavé je, že když do toho souboru dám jen české znaky (ěščřžýáíéůúó) tak to TotalCMD nepřečte. Každopádně to není v utf8, což je to, o co se snažím.

Nahlásit jako SPAM
AdamHlavatovic0
Stálý člen
28. 1. 2008   #9
-
0
-

to flukas: c ani c++ neobsahuje nativnu podporu pre utf-8 kodovanie , tzn. pokial chcete utf8 pouzivat tak si budete musiet potrebne funkcie sam napisat, alebo sitahnut niejaku uz hotovu kniznicu napr. http://utfcpp.sourceforge.net/.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

UTF-8 kódování — založil sigf07

Vstup/vystup C — založil silent

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý