Visual Basic 2008 Express Edition - Formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Visual Basic 2008 Express Edition - Formuláře – .NET – Fórum – Programujte.comVisual Basic 2008 Express Edition - Formuláře – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
.NET_Developer
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 1. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den.

Mám problém. Mám okno, které se mi vytvořilo při spuštění projektu ( Form1 ) a druhé okno Form2. Na Form1, mám nastavený časovač, aby po 10 sekundách se otevřelo okno Form2. V okně Form2 mám nastavené, aby se po otevření, zavřelo okno Form1 pomocí:

Form1.Hide()

Okno Form1 se mi zavře, a okno Form2 v pořádku běží. Ovšem pokud okno Form2 křížkem vypnu, v debugeru vidím, že aplikace stále běží, i když už na obrazovce není žádné okno.

Na timeru mám nastavené:

Form2.Show()
Timer1.Stop()

Na Form2 mám nastavené:

Form1.Hide()

Potřebuju aby se po spuštění okna Form2 zavřelo okno Form1, ale pokud stisknu na Form2 křížek, musí se celá aplikace ukončit !!!

Prosím poradte jak to mám udělat. Hledal jsem snad všude a odzkoušel miliony věcí...

Díky


P.S.: Mám Visual Basic 2008 Express Edition. Nevěděl jsem jestli to mám napsat na .NET nebo do VB. Snad to nevadí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Reklama
Reklama
Štěpán Bechynský
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 1. 2008   #2
-
0
-

Metoda Hide, okno nezavře, jen ho skryje (udělá neviditelné) a je stále v paměti. Aplikace běží dokud je alespoň jedno okno zavedené v paměti. Místo Hide použijte metodu Close, popř. použijte Application.Exit()

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.57.–
.NET_Developer
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 1. 2008   #3
-
0
-

Ale to se mi zavře i to druhé okno Form2 !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 1. 2008   #4
-
0
-

to snad nemůže, když zavoláš Form1.Close(),tak to přece nemůže zavřít Form2

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
.NET_Developer
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 1. 2008   #5
-
0
-

Jo, fakt to zavře i to Form2

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
mylan40
Super člen
26. 1. 2008   #6
-
0
-

Zrejme máš nastavené vo vlastnostiach projektu Shutdown Mode na "When Startup Form Closes", takže keď sa zavrie štartovací Form (Form1), zavrie sa aj Form2. Takže skús nastaviť Shutdown Mode na "When Last Form Closes". Otvorí sa Form1, potom Form2, z neho zatvoríš Form1 (Form1.Close) a keď zatvoríš aj Form2, mala by sa app vypnúť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý