(H) nacitani XML => nastaveni odkazu pro Btn – Flash – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

(H) nacitani XML => nastaveni odkazu pro Btn – Flash – Fórum – Programujte.com(H) nacitani XML => nastaveni odkazu pro Btn – Flash – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sir-martin0
Newbie
25. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahoj lidi,
dělám menší aplikaci s využití xml.
vytvořil jsem několik tlačítek s názvem: id_1, id_2, id_3 atd.
Cílem je načíst pro každé tlačítko, z xml, jméno pro identifikaci, visible, a odkaz.
Script pro načítání jsem jak štak vyřešíl. Vše se načte jak má, ale když se přiřazuje odkaz k tlačítkům, tak se nastaví jen ten poslední načteny odkaz. I když se načte každá adresa správně.
pro každý btn je:

<btn>

<id>id_1</id>
<http>nevim.html</http>
<view>true</view>
</btn>



Vím že ten xml load není nejlepší ale je to co jsem dokazal udělat jen pomocí helpu, koukl jsem se na net ale to co jsem vymyslel je pro mě lepší ohledne pochopení fce:
Buttony jsou v v MC "LET".


function nacteni ()
{
mista = new XML();
mista = new Array ();
mista = objekt.childNodes;
p = 0;
/*xml parser*/
for (i=0;i<mista.length; i++)
{
misto = new Array();
misto = mista[i].childNodes;
for (ii=0;ii<misto.length;ii++)
{
if (misto[ii].nodeName == 'id')
{
nzv = misto[ii].firstChild.nodeValue;
trace(eval('_root.let.'+nzv)._level);
}
if (misto[ii].nodeName == 'http')
{
adr = misto[ii].firstChild.nodeValue;
eval('_root.let.'+nzv).onRelease=function() {
getURL(adr,"_blank");
};

}
if (misto[ii].nodeName == 'view')
{
truea = misto[ii].firstChild.nodeValue;
if (truea == 'true')
truea = true;
else
truea = false;

eval('_root.let.'+nzv)._visible = truea;

trace(nzv+':'+eval('_root.let.'+nzv)._visible);
trace(adr);
p=p+1;
}


}
}
trace('Let visible');
_root.let._visible = true;
}




Budu rád za jakoukoliv pomoc, i třeba vylepšení toho loadu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.114.–
mám v pppi, maám v ppp, pytli, všechno |
Reklama
Reklama
25. 1. 2008   #2
-
0
-

Ja bych byt tebou nenacital kazdy ten parametr zvlast, ale cyklycky projizdel jenom ty tagy BTN a ty parametry tahal bez nejakeho cyklu.

Jakym zpusobem ukladas ty data? Jinak ten load je celkem standartni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Sir-martin0
Newbie
25. 1. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : Tědka přesně nechápu výraz 'Jakým způsobem ukládáš data'.
Na xmlčko se odkazuju na php script který mi z DB udělá xml, a mým cílem je abych data řádne načetl a HLAVNĚ a nastavil pro každé tlačítko jeho visibilitu a především nastavit jeho adresu na kterou se pak po zmáčknutí přesune...
S tím 'bez cyklu', nevím přesně jak bych se pak k jednotlivím nodům dostal :(
nechápou proč ale na všechny tlačítka se nastaví poslední adresa v xml.. což je dosta blbé a nevím čím to je a potřebuju to nutně nějak zpravit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.114.–
mám v pppi, maám v ppp, pytli, všechno |
26. 1. 2008   #4
-
0
-

Sry, myslel jsem ze to je JS (nevsim jsem si v jake je to kategorii)

To stejne ale nemeni nic na tom, ze bys tam mel mit moznost nejak pristupovat k jednotlivym nodum aniz bys je cyklicky prochazel.

Myslim to asi takhle. Flash neznam, takze je to spis pseudokod:

function nacteni () 

{
mista = new XML();
mista = new Array ();
mista = objekt.childNodes;
p = 0;
/*xml parser*/
for (i=0;i<mista.length; i++)
{
misto = new Array();
misto = mista[i].childNodes;
nzv=misto[0].childNodes.firstChild.nodeValue;
adr = misto[1].childNodes.firstChild.nodeValue;
truea = misto[2].childNodes.firstChild.nodeValue;

//tady si neco proved s tema datama

}
trace('Let visible');
_root.let._visible = true;
}


Ten kod je na prvni pohled o dost jednodussi. Jestle lepsi by bylo, kdybys tam mel nejak moznost pristupovat k tem nodum jmenovite, nejenom ciselne, aby se zamezilo problemum se spatne serazenymi tagy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Sir-martin0
Newbie
27. 1. 2008   #5
-
0
-

To CommanderZ : Zkusím na to mrknout, ted momentálně jsem trochu víc nemocnej... ale dík, snad to bude fungovat...
Ale i přesto nevím přesně jestli to nastavovaní url pro každý btn má něco společneho s načítaním xml. myslím ze chyba bude někde jinde :( ale uvidím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.114.–
mám v pppi, maám v ppp, pytli, všechno |
Sir-martin0
Newbie
5. 2. 2008   #6
-
0
-

Přišel jsem na tu chybu, když nastavuju pro každý BTN odkaz tak se bohůžel načte posledný načtený odkaz v cyklu

eval('_root.let.'+nzv).onRelease=function() {


getURL(adr,"_blank");

};

Nefunguje ani tahle uprava nastavení:
eval('_root.id_'+i).adresa = i;

eval('_root.id_'+i).onRelease=function() {
trace(eval('_root.id_'+i).adresa); //this._parent.adresa
getURL(eval('_root.id_'+i).adresa); //this._parent.adresa
};

nastavím pro každý BTN jeho interní promennou, to se nastaví vpořádku jenže to NEJDE NAČÍST v odkazu!
CO MÁM LIDI DĚLAT, JE TO PRO MĚ VELICE DŮLEŽITÉ A POTŘEBUJU OPRAVDU POMOC, ZKOUŠEL JSEM ASI VŠECHNO

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.114.–
mám v pppi, maám v ppp, pytli, všechno |
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý