Problém s IE verzus Firefox – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s IE verzus Firefox – CSS – Fórum – Programujte.comProblém s IE verzus Firefox – CSS – Fórum – Programujte.com

 

26. 1. 2008   #1
-
0
-

ahoj, zatím teprve s css začínám ... a mám problém že ve firefoxu mi to zobrazuje stranku spravně a v IE mi to ukazuje některé důležité věci posunuté nevíte čím to může být ?? Děkuji za každou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.19.–
Fugess0
Návštěvník
26. 1. 2008   #2
-
0
-

Za tento problém může nepodpora deklarací ze strany IE ... můžeš problém řešit hackem nebo-li podmíněným komentářem například pro IE 6 a starší verze použiješ:



<!--[if lte IE 6]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly_pro_IE6.css" media="all" />
<![endif]-->

(typ média je jen na tobě co zvolíš)

do souboru "styly_pro_IE6.css" napíšeš deklarace k určitým selektorům které IE6 podporuje a kdyby se nechtěly deklarace přizpůsobit tak jim určíš nejvyšší prioritu tj: !important

pro všechny IE verze použiješ:


<!--[if IE]>
...
<![endif]-->


a nebo například jen pro IE 7 použiješ


<!--[if IE 7]>
...
<![endif]-->


jinak jestli se chceš naučit CSS pokročile tak si můžeš koupit tuhle knihu, kterou ti můžu doporučit:
http://knihy.cpress.cz/Book.asp?BookCode=k1467

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess
Petroff0
Věrný člen
26. 1. 2008   #3
-
0
-

Tohle ta snadnější část řešení, nejdřív je třeba zjistit zdroj (zvláště pokud je příčinou nestandartní zobrazení IE)
Nejlépe uveď css+html, případně ještě popiš žádaný vzhled

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.96.–
mylan40
Super člen
26. 1. 2008   #4
-
0
-

To Gamechild : Odporúčam používať XHTML 1.0 Strict, teda niečo také...



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
...
</html>


Pri XHTML 1.0 Strict používa Fx aj IE rovnaký boxmodel, čo rieši (aspoň u mňa) 95% všetkých komplikácií...

V podstate ide o to, že IE v quirk režime započítava padding (a tuším aj border) do width/height, zatiaľ čo Fx nie. Pri uvedenom DTD však IE nepoužíva quirk režim a správa sa "normálne". Pozri aj http://web.accessibilisation.net/www.maxdesign.com.au/presentation/workshop/images/slide48/boxmodel.gif

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
pin2k
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
26. 1. 2008   #5
-
0
-

Mno vidíte, kdyby se jistá společnost držela standardů, nebylo by o čem diskutovat. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.183.–
Fugess0
Návštěvník
26. 1. 2008   #6
-
0
-

> pin2k
možná tak počkat na ie8 :o)

> mylan4
ještě malý dodatek, předpokládám že máš stránky slovensky popř. česky, tak by bylo vhodné prohlížeči říct, že se jedná buď o sk nebo cz obsah webu ..

... xml:lang="en" lang="en">


tohle je právě jen pro englišský obsah ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess
Fero_Zezina0
Newbie
26. 1. 2008   #7
-
0
-

Keby sa kazdy drzal standardov, tak neni na svete tolko bordelu...vcetne tak prudkeho globalneho oteploania :) za to nemoze jedna firma ale spolocnost ako celok..takze aj ty, ja, kazdy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.222.–
Bol som ,uz niesom, ale este budem!
Fugess0
Návštěvník
26. 1. 2008   #8
-
0
-

bereš to sice z širšího pohledu, ale máš pravdu .. :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess
Santas0
Věrný člen
27. 1. 2008   #9
-
0
-

xml:lang="en" lang="sk"

alebo i
xml:lang="sk" lang="sk"

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
mylan40
Super člen
27. 1. 2008   #10
-
0
-

To Fugess & Santas: Ďakujem za radu.
To Santas : Aký je medzi tým rozdiel? Teda, čo určuje 'xml:lang="sk"' a čo 'lang="sk"' ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Santas0
Věrný člen
27. 1. 2008   #11
-
0
-

no pomocou lang sa daju cez css nastavovat nejake specialne vlastnosti,
napr. anglicania maju obidve " hore a slovaci prvu dole a druhu hore

a mozno aj vyhladavacom pomaha zistit o aky ide jazyk

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

C++ verzus ??? — založil Eversmann

Firefox — založil Uiii

Firefox — založil M4st3R

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý