Addslashes - jak se zbavit " a ' – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Addslashes - jak se zbavit " a ' – PHP – Fórum – Programujte.comAddslashes - jak se zbavit " a ' – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pecan9870
Věrný člen
26. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mam takovej trosku problem. Potrebuju zapsat nekolik textu do databaze, ale v textech se objevuji bud " nebo '. Napadla me funkce addslashes, ale nevim jak to udelat. Kdyz pouziju fci addslashes('text bla bla'); a v tom textu se objevi ' tak to hodi chybu a to same u pripadu s uvozovkama ". Fakt si nevim rady, uz nad tim dumam pul hodiny :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
http://www.pecan987.cz
Reklama
Reklama
bukaj0
Věrný člen
27. 1. 2008   #2
-
0
-

pecan987
tak to hodi chybu
Docela by pomohlo, kdybys taky tu chybu přiložil.

Jinak si nepamatuji, že by mi kdy addslashes() vypustilo nějakou chybu. A není to náhodou nějaký Parse error?

A doporučuji používat funkce specifické pro danou databázi. Většinou jsou pojmenované jako název extenze + "_escape_string" (např. mysql_escape_string() - http://php.net/mysql_escape_string).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
pecan9870
Věrný člen
27. 1. 2008   #3
-
0
-

Popíšu to trochu více - mám seznam dvdček v programu Seznam DVD 4.9.2 a chci ho vexportovat do SQL, vygeneruje mi to x insertu, ale ty nefunguji, protoze v popisu filmu se sem tam objevi uvozovky " a ' a tak cely insert zmrsi...

Ta sablona na to exportovani vypada takto:

INSERT INTO Tdvd (cislo, typ, vdatum, cnazev, pnazev, kategorie, zvuk, titulky, info, herci, hodnoceni, kvalita, menu, ksmedii, rezie, stat, rok, delka, url) VALUES('$$cislo', '$$typ' , '$$vdatum', '$$cnazev', '$$pnazev', '$$kategorie','$$zvuk', '$$titulky', '$$info', '$$herci', '$$hodnoceni', '$$kvalita', '$$menu', '$$ksmedii', '$$rezie', '$$stat', '$$rok', '$$delka', '$$url'); 


$$ - tyto promenne si dosadi ten Seznam DVD. Napadlo me ze bych udelal napr. <?php echo addslashes('$$info'); ?>, cele bych to ulozil jako php a pak spustil, melo by se to zobrazit s lomitkama pred uvozovkama v tom popisu, ale tím že jsou tam oba druhy uvozovek, tak to někdy vyhodí tuto chybu.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /***/a.php on line 4972

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
http://www.pecan987.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý