Uložení obrázku ve formátu JPG z pictureBoxu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uložení obrázku ve formátu JPG z pictureBoxu – .NET – Fórum – Programujte.comUložení obrázku ve formátu JPG z pictureBoxu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hula0
Návštěvník
28. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravim věděl by někdo jak obrázek co jsem si zobrazil v pictureBoxu, uložit jako obrazek.JPG
Děkuji za všechny reakce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
Reklama
Reklama
mephi0
Expert
28. 1. 2008   #2
-
0
-

bitmapa.Save("obr.jpg");

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Hula0
Návštěvník
29. 1. 2008   #3
-
0
-

Ja to řešil takhle

private void btnUlozit_Click_1(object sender, EventArgs e)

{
DialogResult dr;
dr = saveFileDialog1.ShowDialog();
if (dr == DialogResult.OK)
{
pictureBox1.Image.Save(saveFileDialog1.FileName);
}


a píše to tuhle chybu.


A
bitmapa.Save("obr.jpg");

kam bych to měl přesněji napsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
mephi0
Expert
29. 1. 2008   #4
-
0
-

skus do metody save dať aj parameter pre typ suboru (jpg, bmp a pod.)

pictureBox1.Image.Save(saveFileDialog1.FileName,ImageFormat.Bmp);


nič ine ma nenapada, vizera to byť ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Hula0
Návštěvník
30. 1. 2008   #5
-
0
-

Jj dik už to funguje.A věděl by někdo jak změnit rozměry toho obrazku třeba když mam Size(1800,1600) tak ho změnit na 640x480.Když jsem se o něco pokoušel tak mi to psalo že vlastnost Size je pouze ke čtení..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
Milo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 1. 2008   #6
-
0
-

Použij metodu SaveAsJpeg, importuj jmenné prostory System.Drawing a System.Drawing.Imaging a referenci System.Drawing.dll
Milo

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.185.–
Hula0
Návštěvník
30. 1. 2008   #7
-
0
-

Importoval jsem všechno ale metoda SaveAsJpeg to nezna :( a co ji pripadne mam nastavit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
mephi0
Expert
30. 1. 2008   #8
-
0
-

neviem či sa da meniť rozlišenie, a keď sa da tak ti to najskor oseka / pridá prázdnu plochu. Ja by som vytvoril novu bitmapu a pomocou Graphics do nej nakreslil tu pôvodnu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Hula0
Návštěvník
30. 1. 2008   #9
-
0
-

Nasel jsme funkci bmp1.SetResolution(xDpi,yDpi) ale vůbec nefunguje, nevim proč.

private void btnUlozit_Click_1(object sender, EventArgs e)

{

float x=15;
float y = 10;
Bitmap bmp1 = new Bitmap( pictureBox1.Image);
bmp1.SetResolution(x, y);
DialogResult dr;
dr = saveFileDialog1.ShowDialog();
if (dr == DialogResult.OK)
{
bmp1.Save(saveFileDialog1.FileName,System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Jpeg);

}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
mephi0
Expert
30. 1. 2008   #10
-
0
-

funguje, ale to je ine rozlišenie. parametre su DPI, to znamena hustotu bodov. Nie ich počet

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Hula0
Návštěvník
31. 1. 2008   #11
-
0
-

Nu a jak se to teda dela? určitě víš co potřebuju...třeba když tam nahraju JPG o rozměrech 1800x1600 tak to zmenšit na 1200x800.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.30.–
mephi0
Expert
31. 1. 2008   #12
-
0
-

mephi napsal:
neviem či sa da meniť rozlišenie, a keď sa da tak ti to najskor oseka / pridá prázdnu plochu. Ja by som vytvoril novu bitmapu a pomocou Graphics do nej nakreslil tu pôvodnu.


ale ak pisem nezrozumitelne tak:


Bitmap newBitmap = new Bitmap(1200,800);
Graphics g = Graphics.FromImage(newBitmap);
g.DrawImage(pictureBox1.Image,new Rectangle(0,0,1200,800));

možno tam su chyby ale takto som to myslel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Hula0
Návštěvník
1. 2. 2008   #13
-
0
-

Dik moc už funguje přesně jak potřebuju :smile7:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.30.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Podobná vlákna

Správné uložení formátu — založil milanmichal

Změna obrázku v pictureboxu. — založil Kopecký Petr

Konverze obrázku na jpg — založil Václav Makeš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý