Problem se selectem do databaze – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem se selectem do databaze – .NET – Fórum – Programujte.comProblem se selectem do databaze – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mch810
Duch
29. 1. 2008   #1
-
0
-

zdravím mam problém ze selectem do databáze, kdyz zadám proměnnou. tady je příklad:

SELECT id, nazev, popis, zanr, uzivatelID, pujceno FROM dbo.tabulkaFilm WHERE nazev like '%n%'

tento select funguje, ale ja potřebuji, abych hodnotu n mohl přidávat přes proměnou a to by melo vypadat takto
SELECT id, nazev, popis, zanr, uzivatelID, pujceno FROM dbo.tabulkaFilm WHERE nazev like '%@n%'

bohužel jakmile je @n v uvozovka tak Visual Studio ji jiz nevidí jako proměnnou, kterou mam zadat, když volám tento dotaz. Díky
Případne jak se dotazovat do databáze, když znám jen část hodnoty. např: v tabulce je

ahoj

a chci najít vše co obsahuje

ho

diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.224.–
Reklama
Reklama
14. 2. 2008   #2
-
0
-

Ahoj,

Rád bych ti pomohl, ale bohužel toto PHP má podle všeho pár much, které by si podali i kondora. Pokud to ještě řešíš, tak mi pošli zprávu.

M.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.98.–
.net
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
14. 2. 2008   #3
-
0
-

To Mch81 :

zdravím, podle mě to jde takto:
Pokud select používáš jako string, např.
string cmd;
string promenna = "n" ;
cmd = "SELECT id, nazev, popis, zanr, uzivatelID, pujceno FROM dbo.tabulkaFilm WHERE nazev like "+ promenna +"";

Tak to aspon řeším já;)

A s tím druhým: pomocí %ho% po LIKE

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.176.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
15. 2. 2008   #4
-
0
-

To Pavel :
aha, tak jsem zjistil, že to není zrovna bezpečné řešení, ale jde to i takto:
http://www.vbnet.cz/clanek--52-komunikace_s_mssql_databazi_vb_net_c_.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý