[DB] - chybné kódování - utf-8. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[DB] - chybné kódování - utf-8. – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - chybné kódování - utf-8. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Lighter0
Návštěvník
30. 1. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový problém s ukládáním záznamů v kódování UTF-8 do mysql.
Celý php soubor v kterým to probíhá má v hlavičce nastavený <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> , php.ini má jako default charset nastavený také UTF-8 a pak i propojení s mysql je utf-8. V phpmyadminoj tabulka do který to ukládám je taky v kodování utf-8, když však uložím záznam, zobrtazí se v phpmyadminoj nějak takto 'Tak testujeme podruhé, uvidíme jeslti se správn' . Takže by mě zajímalo kde je chyba. Díky za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.95.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 1. 2008   #2
-
0
-

To Lighter : a máš nastaveno i set names ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Zelenáč0
Posthunter
30. 1. 2008   #3
-
0
-

Posli kod, kterym se pripojujes k databazi (cast, kde nastavujes kodovani)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Lighter0
Návštěvník
30. 1. 2008   #4
-
0
-

paja2: Nevím co je set names a kde se to nastavuje.

Zelenáč: V php kodu kde se připojuju k databázi nikde nenastavuju žádný kodování, možná práve v tom bude ta chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.95.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 1. 2008   #5
-
0
-

To Lighter :
do souboru kde nastavuješ připojení k databázi zkus přidat
@MYSQL_QUERY("set names utf8");

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
mylan40
Super člen
30. 1. 2008   #6
-
0
-

"Tak testujeme podruhé, uvidíme jeslti se správn"
Tak toto podľa mňa nie je zlé kódovanie, len sú určité znaky napísané ako HTML entity. Vlož sem kód, ktorým vkladáš dáta do databázy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
w3q0
Věrný člen
30. 1. 2008   #7
-
0
-

Ja by som skvôr povedal že je to v tom mysqli_query("set names utf-8");

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
bukaj0
Věrný člen
30. 1. 2008   #8
-
0
-

Lighter
Bůhví, jak se k tobě data dostávají. Bez kódu těžko soudit. Nepoužíváš třeba fci htmlentities()?

w3q
poviete mi niejaký freehosting kde funguje mysqli_ ? lebo aj na IC aj na wz a aj na hostuju.cz ide len mysql_ !
Offtopic = založ si vlastní vlákno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
w3q0
Věrný člen
30. 1. 2008   #9
-
0
-

ok no :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Lighter0
Návštěvník
30. 1. 2008   #10
-
0
-

Tak jo, kod pro připojení do db:

$Connect = mysql_connect ("localhost", "root", "xxxxxxxxxx");

mysql_select_db("xxxxx", $Connect);
mysql_query("INSERT INTO clanky (Nazev, Datum, Obsah) VALUES ('$_POST[Nazev]', '$_POST[Datum]', '$_POST[Obsah]')");
mysql_close($Connect);


fci htmlentities nepoužívám.

Btw ještě taková otázka, pokud chci pro připojení využívat mysqli namísto mysql tak stačí všude místo mysql_query atd napsat mysqli_query ? Prostě akorát přidám všude i?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.95.–
Zelenáč0
Posthunter
30. 1. 2008   #11
-
0
-

To Lighter : jak psal paja, pridej tam (jeste pred mysql_query("INSERT... )

mysql_query("set names utf8")

(to utf8 je opravdu bez pomlcky!)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Lighter0
Návštěvník
30. 1. 2008   #12
-
0
-

Tak jo, funguje to, díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.95.–
w3q0
Věrný člen
30. 1. 2008   #13
-
0
-

Neviem, ja práve riešim ten problém, že na svojej stránke používam mysqli_ a nefunguje mi to na free hostingoch. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý