Problém v MS Access 2003 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém v MS Access 2003 – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProblém v MS Access 2003 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Mirek Polák
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 1. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Jelikož ve VBA nedělám. Mám 2 formuláře(zakázky a kalkulace), na jednom form. mám zaškrtávací políčko a já bych chtěl přes to políčko ovládat na druhym formuláři textové pole, respektivě zviditelnit ho,kdyz je v 1. form zaškrtn. políčko a nezviditelnit ho, když je odškrtnuto.
Napadlo mě tohle, ale bohužel.

Sub Zaškrtnutí160_Click()
If Zaškrtnutí160.Value = 1 Then
Form_ffsub.Text18.Visible = True
Else
Form_ffsub.Text18.Visible = False
End If
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
maty0
Návštěvník
1. 2. 2008   #2
-
0
-

Sub Zaškrtnutí160_Click()
lb_bool=false
If Zaškrtnutí160.Value = 1 Then lb_bool=true
forms("Form_ffsub").controls("Text18").Visible = lb_bool
end sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Mirek Polák
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 2. 2008   #3
-
0
-

Dobrý den,
děkuji za radu. Po menší úpravě mi to fungovalo takto viz. dole. Ale je zde PROBLÉM. Nefunguje to, pokuď mám udělanou KARTU a přepínám mezi těma dvěma položkama... Funguje to jedině, když mám zvlášť každý formulář a musí být oba otevžený. Nevíte někdo jak to zapsat, aby se to zobrazovalo na té kartě? Nejjednodušší by to bylo narvat do 1form. ale bohužel to nejde.
Děkuji

Sub Zaškrtnutí160_Click()
Dim lb_bool as boolean
lb_bool = True
If Zaškrtnutí160.Value = 0 Then lb_bool = False
Forms![fsub_Kalkulace]![ffsub]![Text18].Visible = lb_bool
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
maty0
Návštěvník
5. 2. 2008   #4
-
0
-

??????
nechápu,co nejde
napřed bys měl trošku omrknout kolekce forms a controls, pak bys věděl jak adresovat přímo daný ovládací prvek
to jako podle mě patří k základům

pokud se jedná o 1 form,mělo by stačit
if me.Zaškrtnutí160= 0 then me.Text18].visible=true

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 2. 2008   #5
-
0
-

proč bych měl, když to víc nebudu potřebat. Proto jsem potřeboval poradit. A mimochodem jinak se to zapisuje pro formulář a jinak pro kartu. Takže ikdyž o tom vim hovno, tak si raději zopakuj ty základy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
maty0
Návštěvník
7. 2. 2008   #6
-
0
-

víš hovno a vědět s tímto přístupem budeš vždycky,
zapisuje se to tak jak sem napsal, to že je někdo blb a neumí adresovat v rámci kolekcí není můj problem
nicméně pomocí kouzelného slůvka ME, netřeba adresovat tabpage....

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
7. 2. 2008   #7
-
0
-

A pan Mongol neumí jednat s lidmi a hned uráží. Mi řekni kdy, kde a nakolik a rád ti vysvětlim kdo je blbeček. Jo a mimochodem, když dáváš rady do života, tak ti dám jednu zdarma... s tímhle přístupem to dotáhneš max. do prdele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
maty0
Návštěvník
8. 2. 2008   #8
-
0
-

počítám že to co programátor dotáhnu rozhodně dál než ty se svou leností a neschopností se učit něčemu novému, viz přístup proč bych to měl vědět když to víc nebudu potřebovat..na pořádným fóru by tě poslali do prdele by ses divil

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
9. 2. 2008   #9
-
0
-

Hmm to se máš čim chlubit, možná tak 10 letý kluk, kterýmu teče nudle. Mám pro tebe radu, já jako manažer bych ti dal okamžitou výpověď. Jelikož vůbec neumíš jednat s lidmi. viz přístup proč bych to měl vědět.... ano, nevim nač se učit pro mě zbytečnost, se kterou už víc nebudu dělat. Potřeboval jsem jen poradit, ale ozval se jen chytrák, který dokáže urážet... on je kadžý za kompem machr, ale v životě si možná tak malý h....

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
cvajniga0
Newbie
18. 2. 2008   #10
-
0
-

ffsub!Text18.Visible = Nz(Zaškrtnutí160.Value)

POZOR!!! Text18 v ffsub NESMÍ mít fokus! Při otevření frm nutno též správně inicializovat počáteční stav.

Připomínka: doporučuji nazývat prvky ve formulářích/reportech smysluplnými jmény, protože jinak bude kód třídy nepřehledný. Pak aby se v tom prase vyznalo... (Zaškrtnutí160, Text18, ffsub)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.73.–
cvajniga0
Newbie
18. 2. 2008   #11
-
0
-

Ještě jedna drobnost: ten kód se spouští v Private Sub Zaškrtnutí160_AfterUpdate().

P.S. Nepodařilo se mi editovat můj původní příspěvek. :smile13:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.73.–
cvajniga0
Newbie
18. 2. 2008   #12
-
0
-

To Mirek Polák : Je Text18 umístěn na záložce nebo na pozadí, tj. přímo v těle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.73.–
Fred.Ast0
Duch
21. 2. 2008   #13
-
0
-

To Mirek Polák :
Zdali máš jeden hlavní a v tom máš podformulář tak můžeš využít to a to k zaškrtávácímu tlačítku přiřadit tento kod:

Private Sub PřepínacíTlačítko20_Click()
'vyjasnit a zatemnit textová pole

If PřepínacíTlačítko20.Value = -1 Then
PřepínacíTlačítko20.Caption = "Zakazky skrýt"
Form.frm_cis_EAN.Visible = True

Else
PřepínacíTlačítko20.Caption = "Zakazky"
Form.frm_cis_EAN.Visible = False
End If
End Sub

A pro hlavní forumulář musíš upravit když, ho spustíš tak aby to bylo zobrazeno či ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.15.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý