Validní (x)html dokument využívaný jazyka php. – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Validní (x)html dokument využívaný jazyka php. – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comValidní (x)html dokument využívaný jazyka php. – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

Lighter0
Návštěvník
30. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, měl bych otázku jak udělat validní php web, který využívá xhtml 1.0 Strict nadefinovaný v hlavičce. A jak třeba oblbnout zkontrolování validace, znáte takový ty odkazy Valid XHTML 1.0 STRICT s odkazem na validator.w3.org, který zkontroluje index.xhtml nebo index.html problém je v tom že index.php to nezkontroluje a když už hned na úvodu používáte php pak neni možné tohle provést? nebo to jde nějak obejít ?

Kdyby to šlo nějak obejít tak Třeba v tomhle kodu <a href="<?php $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>/Clanky/"> to hodí chyby.

Budu rád za každý tipy a jeslti je to vubec mít validní když používáte xhtml 1.0 strict a php dohromady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.95.–
Gabo0
Newbie
31. 1. 2008   #2
-
0
-

Samozrejme že je to možné a nechápem v čom máš problém. Predpokladám že sa ti asi nejaký web, v ktorom máš skript php, zobrazuje nevalidne. Validátor nekontroluje php kód, pretože ten prebieha na strane servera a prehliadaču posiela iba "vygenerovaný" xhtml kód. Skús dať link na ten web, s ktorým máš problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.17.–
toka0
Stálý člen
1. 2. 2008   #3
-
0
-

Ahoj,
a ono ti to funguje?

Tohle prece nic neudela:

<a href="<?php $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>/Clanky/">

A dle me to vygeneruje :
<a href="/Clanky/">

Nemelo by tam byt neco jako:
<a href="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>/Clanky/">

Ale nevim, celou noc jsem nespal :smile16:

Spis sem posli (X)HTML kod, ktery se generuje, aby byla hned na prvni pohled videt chyba, protoze plati presne to, co rekl Gabo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.149.–
Tomáš Kavalek
Lighter0
Návštěvník
8. 2. 2008   #4
-
0
-

Jo já jsem ten příspěvek taky psal po maximálním vytížený, takže ted jak to čtu jsem napsal uplnou kravinu :D Šlo mi o to že když jsem si přes validator zkontroloval moji stránku (http://lighter.ic.cz) tak mi to hodilo že to nemuže zkontrolovat .php soubor a nevím jak se to udělalo ale teď už to funguje ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.95.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Generovať word dokument do php — založil juraj175

Validni xml v PHP — založil BigBear

[C#] .vb Dokument — založil Anonymní uživatel

Využitie html v php ? — založil Ennergy

HTML a PHP syntaxe? — založil DJHard

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý