Automatické vložení datumu do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Automatické vložení datumu do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.comAutomatické vložení datumu do databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
30. 1. 2008   #1
-
0
-

Při zadávání informací do formuláře zadávám datum do kdy se ma prispevek zobrazovat, kdo je autorem a obsah textaree. Chtěl bych aby při odeslání dat se do databáze uložil i aktualni datum do sloupce "vlozeno" ale nechci, aby to musel zadávat uživatel.
Nevite nekdo jak na to - co na to pouzit?
Diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
Reklama
Reklama
30. 1. 2008   #2
-
0
-

Vytvor si ten sloupec jako typ "TIMESTAMP" a jako default hodnotu mu nastav CURRENT_TIMESTAMP

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
30. 1. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ :
Sloupec jsem vytvořil jako typ TIMESTAMP a jako defaultní hodnotu jsem mu nastavil CURRENT_TIMESTAMP, víc nic jsem neudělal.
Když vytvořím nový záznam a uložím do databáze, tak se mi jeho hodnota uloží jako 0000-00-00 00:00:00
Na webu se mi takový záznam nezobrazí, ale když upravím tuto hodnotu z 0000-00-00 00:00:00 např. na 2008-01-30 22:52:00 tak se mi na webu již zobrazí. Asi bude chyba ještě v nějakém nastavení tohoto sloupce.
Poraďte prosím vy zkušenější:)
diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
30. 1. 2008   #4
-
0
-

nemusí se třeba ještě k formuláři přidat nějaké skryté pole, které bude odesílat aktualni datum?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
w3q0
Věrný člen
31. 1. 2008   #5
-
0
-

Nie, stačí správne nastavený stĺpec a pomocou atributu SELECT vraciať čas :).
To prema : Veľmi som nepochopil tomu čo si napísal:

prema napsal:
To CommanderZ :
Sloupec jsem vytvořil jako typ TIMESTAMP a jako defaultní hodnotu jsem mu nastavil CURRENT_TIMESTAMP, víc nic jsem neudělal.
Když vytvořím nový záznam a uložím do databáze, tak se mi jeho hodnota uloží jako 0000-00-00 00:00:00
Na webu se mi takový záznam nezobrazí, ale když upravím tuto hodnotu z 0000-00-00 00:00:00 např. na 2008-01-30 22:52:00 tak se mi na webu již zobrazí. Asi bude chyba ještě v nějakém nastavení tohoto sloupce.
Poraďte prosím vy zkušenější:)
diky moc



Tebe na stránku hádže čas v tvare 0000-00-00 00:00:00 ?
Alebo ako? Lebo som ťa nepochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
31. 1. 2008   #6
-
0
-

To prema :
Stačí nastavit sloupci formát DATE a pak jen na uložit NOW(), a pomocí selectu už si datum zformátuješ tak jak potřebuješ

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
31. 1. 2008   #8
-
0
-

Ano, přesně tak. Jestliže vložím nový zápis do databáze, tak mi to datum vloží v tomto formátu: 0000-00-00 00:00:00
Nekdo tu psal o SELECTu - jaky select pouzit? Prosím o příklad.
diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
31. 1. 2008   #9
-
0
-

Můj zdrojak pro vkládání záznamů:

<?php 

@$db = mysql_pconnect('server', 'user', 'pass') or die('K databázi se nelze připojit, prosim zkuste požadavek opakovat později.');
mysql_query("SET NAMES cp1250");
mysql_select_db('databaze');

$od = trim($_REQUEST['od']);
$do = trim($_REQUEST['do']);
$jmeno = trim($_REQUEST['jmeno']);
$textarea = trim($_REQUEST['textarea']);

$query = "insert into tabulka (od, do, jmeno, textarea) values (STR_TO_DATE('$od', '%d.%m.%Y'), STR_TO_DATE('$do', '%d.%m.%Y'), '$jmeno', '$textarea');";


mysql_query($query);

header('Location: index.php');
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
31. 1. 2008   #10
-
0
-

Tak už vím čím to bylo... v databázi jsem musel nastavit u toho sloupce NE-Nulovou hodnotu.
Dále jsem ze scriptu vyhodil všechny věci týkající se sloupce "od"
Jen nechapu proc predtim to nejelo kdyz jsem mel ne-nulovou hodnotu u toho sloupce v databázi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
31. 1. 2008   #11
-
0
-

Jeste mam takovy problem, ze bych potreboval upravit SELECT - potrebuji, aby se prispevky seradili od nejstarsiho po nejmladsi podle datumu vložení - sloupce "od"

$query = 'select DATE_FORMAT(od,"%e.%c.%Y") as od, DATE_FORMAT(do,"%e.%c.%Y") as do, 

jmeno, textarea, UNIX_TIMESTAMP(od) AS datum_od, UNIX_TIMESTAMP(do) AS datum_do from kruzek_info where od > (now()-INTERVAL 1 day) order by datum_od, datum_do';

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
31. 1. 2008   #12
-
0
-

Jeste bych pridal jednu informaci - potrebuji, aby nejstarsi prispevek byl na konci a nejnovejsi na zacatku
př.:
---- toto je nejnovejsi prispevek----
---- toto je nejstarsi prispevek ---

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
31. 1. 2008   #13
-
0
-

a jeste posledni pozadavek na SELECT:
aby se zobrazovali příspěvky do datumu, které je uloženo ve sloupci "do" v databázi.
Toť fše.
Diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 2. 2008   #14
-
0
-

To prema :
zkus použít where od between od

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
prema
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
1. 2. 2008   #15
-
0
-

tak uz sem na to konecne s kamosem prisel...
do selectu jsem vybral seradit podle ID a je hotovo:)
Tolik premysleni mi to dalo a nakonec taka jednoduchost:)))
Lidi, diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý