Chybové hlásenia na wz.cz – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chybové hlásenia na wz.cz – PHP – Fórum – Programujte.comChybové hlásenia na wz.cz – PHP – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
31. 1. 2008   #1
-
0
-

Začalo to tým že som zmenil mysqli_ na mysql_ , pretože webzdarma.cz mysqli_ nepodporuje. Tak som to prepísal na mysql_ a teraz mi to hádže dve chybové hlášky:

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /3w/wz.cz/t/t-tech/blog/index.php on line 116

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/t/t-tech/blog/index.php on line 120



Riadok 116 a 120 vyzerajú taktko:
$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojenie, "SET NAMES 'cp1250'");


$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojenie, "SELECT * FROM novinky ORDER BY datum DESC");

while ($riadok = mysqli_fetch_array($objekt_vysledku))

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mylan40
Super člen
31. 1. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
w3q0
Věrný člen
2. 2. 2008   #3
-
0
-

Ešte jeden problém, mám takýto kód:



while ($riadok = mysqli_fetch_array($objekt_vysledku))
a hádže mi to takúto chybu:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/t/t-tech/blog/index.php on line 120


Prešiel som si toto http://sk.php.net/manual/sk/function.mysql-fetch-array.php, ale niejako som to nepochopil. Prosím o pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
2. 2. 2008   #4
-
0
-

To w3q :
Chybu máš v dotazu..tak jak ti to psal mylan4..správně je to



"SELECT * FROM novinky ORDER BY datum DESC"$db_spojenie,

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
w3q0
Věrný člen
2. 2. 2008   #5
-
0
-

To som opravil, ale potrebujem opraviť ten fetch_array.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mylan40
Super člen
2. 2. 2008   #6
-
0
-

Hoď sem celý kód - najlepšie asi od pripojenia k DB, aj ten opravený. A nechápem, prečo keď je to opravené, tak stále uvádzaš v kóde mysqli_ . Človek potom nevie, či si to zabudol prepísať len tu, alebo či to tak nemáš aj v kóde a potom ti nefunguje.
Pretože ak máš kód:

while ($riadok = mysqli_fetch_array($objekt_vysledku))

samozrejme bez toho i, tak by to malo fungovať...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
w3q0
Věrný člen
2. 2. 2008   #7
-
0
-

<?php

require "config.php";
$db_spojenie = mysql_connect("***", "***", "***", "***");

$objekt_vysledku = mysql_query("SET NAMES 'cp1250'", $db_spojenie);

$objekt_vysledku = mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY datum DESC", $db_spojenie);

while ($riadok = mysql_fetch_array($objekt_vysledku))
{
echo "<h4>";
echo $riadok['nadpis'];
echo "</h4>";
echo "<p class='text'>";
echo $riadok['text'];
echo "<br> <br>";
echo "Od: ";
echo $riadok['email'];
echo " ";
echo "Dňa: " ;
echo $riadok['datum'];
echo "</p>";
}


Takto vyzerá moj kód PHP, pokračuje ďalej, ale to je asi všetko čo potrebuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mylan40
Super člen
2. 2. 2008   #8
-
0
-

Nikde nevidím príkaz mysql_select_db. Malo by to byť nejako takto:

mysql_connect(MYSQL_HOST,MYSQL_USER,MYSQL_PSWD);

mysql_select_db(MYSQL_DB);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
w3q0
Věrný člen
3. 2. 2008   #9
-
0
-

A načo budem používať select_db keď to mám v pripojení? Ale to je jedno, potrebujem opraviť ten fetch_array !

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mylan40
Super člen
3. 2. 2008   #10
-
0
-

To je sila, tá tvoja ignorácia!!!
1.

A načo budem používať select_db keď to mám v pripojení?


Prepáč, že som si to tu nevšimol:
$db_spojenie = mysql_connect("***", "***", "***", "***");

2. Počul si ty niekedy o manuáli na php.net ?
http://sk.php.net/manual/sk/function.mysql-connect.php
V mysql_connect sa neuvádza databáza, na to je príkaz mysql_select_db. To, že ti to ukazuje chybu až v mysql_fetch_array neznamená, že chyba je presne tam - s najväčšou pravdepodobnosťou máš zlé pripojenie, takže $objekt_vysledku == false, a preto ti to píše "supplied argument is not a valid MySQL result resource".

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
w3q0
Věrný člen
3. 2. 2008   #11
-
0
-

Použil som mysql_select_db ale aj tak to nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mylan40
Super člen
3. 2. 2008   #12
-
0
-

Hm.... No tak aspoň napíš čo nejde, akú chybu to hádže, daj sem kód...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
w3q0
Věrný člen
3. 2. 2008   #13
-
0
-

<?php

require "config.php";
$db_spojenie = mysql_connect("***", "***", "***");

mysql_select_db(test);

$objekt_vysledku = mysql_query("SET NAMES 'cp1250'", $db_spojenie);

$objekt_vysledku = mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY datum DESC", $db_spojenie);

while ($riadok = mysql_fetch_array($objekt_vysledku))
{
echo "<h4>";
echo $riadok['nadpis'];
echo "</h4>";
echo "<p class='text'>";
echo $riadok['text'];
echo "<br> <br>";
echo "Od: ";
echo $riadok['email'];
echo " ";
echo "Dňa: " ;
echo $riadok['datum'];
echo "</p>";
}
?>


A stále to hádže chybu z tým fetch_array :(. Už som z toho debil, nech robím čokoľvek hádže error:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/t/t-tech/blog/index.php on line 122

Riadok 122 je riadok
while ($riadok = mysql_fetch_array($objekt_vysledku))

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mylan40
Super člen
3. 2. 2008   #14
-
0
-

Prečo tam máš

mysql_select_db(test);

?
Ak sa ta databáza volá test, tak to má byť
mysql_select_db("test");

ale aj tak... na webzdarma.cz máš databázu test? Nemá tam každý užívateľ 1 databázu podľa užív. mena?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
w3q0
Věrný člen
3. 2. 2008   #15
-
0
-

ups, fakt :D hehe :P ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
mylan40
Super člen
3. 2. 2008   #16
-
0
-

Rád som pomohol

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Chybove hlaseni — založil machis

Vlastné chybové hlášky — založil walda

PHPMailer - chybové hlášky — založil pr0gr4mm3r

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý