Strlen() - problem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Strlen() - problem – PHP – Fórum – Programujte.comStrlen() - problem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
new_pope0
Newbie
31. 1. 2008   #1
-
0
-

Mam takyto problem:

celu triadu mam nastavenu na UTF-8, vsetko vali v poriadku (znaky v phpadmin, na strankach)
ale problem je s tym ze ked dam v PHP skripte strlen



$id = @$_GET["id"];
$sql = "SELECT * FROM players
WHERE id = $id";
$res = mysql_query($sql);
if(($res != 0) && (mysql_num_rows($res) == 0)){
echo 'chyba pri hladani zaznamu v databaze';
exit;
}
$rec = mysql_fetch_object($res);

$prie = $rec->prie;
echo strlen($prie) . '<br>';
echo $prie[cislo_znaku_v_retazci];



tak to echo $prie[cislo_znaku_v_retazci] je uplna blbost pokial su tam znaky typu (ľščťž...),
predpokladam, ze ten retazec vytiahnuty s DB je v inom kodovani. :smile12:
Ked chcem tie znaky (ľščš) vkladat cez command line tak tam to nepovoli. pritom som v phpadminovi pri vytv. DB dal vsetko na UTF8
a aj som skusal hned vkladat tak to zobrazil v poriadku ale command line nie.

No a ide mi o to ze potom ani strlen() nezobrazi to co ma ale somarinu.

Pls HELP :smile18: :smile18: :smile18:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.13.–
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
31. 1. 2008   #2
-
0
-

strlen vráti počet byteov, nie vždy rovný počtu znakov. Pri unicode použi mb_strlen http://www.php.net/mb_strlen, namiesto $string[$index], pouzi mb_substr($string,$index,1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
new_pope0
Newbie
31. 1. 2008   #3
-
0
-

OOO, vdaka za pomoc, uz som na to prisiel. :smile2:
Este raz vdaka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.13.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Bool, char, strlen — založil Avidius

Cstring aneb strlen() — založil swiftblade19

Problem :) — založil FufurR

Problem s for() — založil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý