Probl0m s neočakávaným padnutím. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Probl0m s neočakávaným padnutím. – C / C++ – Fórum – Programujte.comProbl0m s neočakávaným padnutím. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jezko0
Duch
31. 1. 2008   #1
-
0
-

zdravím páni,
mám tu jeden maličký problém



struct udaje{
unsigned long a;
unsigned long b;
};
int main()
{
int n;
scanf("%d",&n);

unsigned long max=0;
struct udaje * ud = new struct udaje[n];
for (int w=0;w<n;w++){
scanf("%d %d",&(ud[w].a),&(ud[w].b));


if ((ud[w].b) > max)
max = ud[w].b;
}

unsigned long pocet_nul=0;
unsigned long * pole = new unsigned long[max];

...
delete [ ] ud;
delete [ ] pole;


keď to zcompilujem, tak to spadne a chce poslat mikrosoft-u na okuk... bude to asi nejaka alokacia pamate alebo chyba v syntaxe s tymi strukturami, prosim skotrolujte a popride mi, prosim, hodte nejaky link na dobry free "memory leaks controller" p.s. uzivam microsoft
vopred diks, postujte, co len chcete..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.237.–
Reklama
Reklama
_k_
Duch
31. 1. 2008   #2
-
0
-

V tom kuse kodu co si sem dal chybu nevidim (a nezbadal ju ani kompilator ;) ), takze je dost mozne, ze tam neni ;). Ak ti to pada tak je chyba niekde inde...
http://xkcd.org/371/ ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
mephi0
Expert
31. 1. 2008   #3
-
0
-

najlepši je si to odkrokovať a zistiť kde to padá ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
jezko0
Duch
1. 2. 2008   #4
-
0
-

chlapci mohli by ste si kod v prilohe skompilovat na svojich masinach a skusit ho?
myslim, ze tento kod je pricinou mojho nestastia...
absolutne nerozumiem, preco mi to nechodi, v debugeri hej, ale inak ne...
Je to eratostenovo sito, najprv to to naplni pole cislami 0 -> Novy-1, potom to povychadzuje neprvocisla, da namiesto nich nuly a nakoniec to chcem dat do noveho pola bez tych nul... prosim okuknite..
edit: este ked tam uvidite tam bludne premenne, a absolutne nesuvisiaci kod typu printf("ahoj\n"); tak si nemyslite, ze som blazon :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.113.–
yaqwsx+9
Posthunter
1. 2. 2008   #5
-
0
-

Napada me takova chybka; nedelis nekde nulou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.114.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
_k_
Duch
1. 2. 2008   #6
-
0
-

tu:

 if (pole[jaja])

{
fero=jaja;
do{
fero += jaja; //<=====
pole[fero] = 0;//<==== Tu lezies nad rozsahy pola
}while(fero<=Novy);//<==
}

Pristupujes do pola skor ne zistujes ci je index platny...
Prepis napr. takto:
if (pole[jaja])

{
fero=2*jaja;
while(fero<=Novy){
pole[fero] = 0;
fero += jaja;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Osiris0
Stálý člen
1. 2. 2008   #7
-
0
-

Zkus používat assert z <assert.h> takto:

 assert(fero < Novy);


Asserty jsou fakt dobre a na tohle se hodi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
jezko0
Duch
1. 2. 2008   #8
-
0
-

trosku som to pozmenil aby ste videli vsetko, dodal som tam funkciu assert, celkom fajn, upozornila ma hned na jednu chybu, ale aj tak sa to sekne pri tom druhom alokovani pamete(tam, kde sú tie vykričníčky), any ideas?
ps. nulou by som tam nemal nikde delit..ale diks

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.2.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Stringstream — založil yaqwsx

TXT soubory + replace — založil Patrik

Printf vs cout a amxx-studio — založil Mortimer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý