Stavové (chybové) hlášky serveru - reakce na ně – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Stavové (chybové) hlášky serveru - reakce na ně – PHP – Fórum – Programujte.comStavové (chybové) hlášky serveru - reakce na ně – PHP – Fórum – Programujte.com

 

DragonBehemont0
Super člen
31. 1. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

mám skript pro ověřování jména a hesla. A chci, aby mi ve chvíli, kdy bude zadáno špatné heslo nebo jméno vyhodil server hlášku 403 a prohlížeč provedl automatické přesměrování - aby reagoval stejně, jako kdyby chybu vyhodil přímo server a né skript. Donutil jsem server, aby vyhodil hlášku 403, ale prohlížeč na ni nereaguje - zobrazí bílou stránku. Nevíte někdo proč?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
1. 2. 2008   #2
-
0
-

Header("HTTP/1.0 403 Forbidden")

popripadne
Header("HTTP/1.0 401 Unauthorized")


dej si bacha, aby jsi pred tim nic nevypisoval

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
DragonBehemont0
Super člen
1. 2. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : to vím, to tam mám, ale stejně mi to nijak nereaguje. Přitom, když se dívám na komunikaci, tak to v hlavičkách je, ale prohlížeč nereaguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
bukaj0
Věrný člen
1. 2. 2008   #4
-
0
-

DragonBehemont
to vím, to tam mám, ale stejně mi to nijak nereaguje.
No ono jestli to nebude tím, že prohlížeč prostě nedostane obsah chybové stránky. Nevím, jak který, ale myslím si, že většina jich nemá uložena speciální stránku, kterou zobrazí, když přijme chybovou odpověď (401, 403, 404...).

To co se uživateli zobrazí musíš poslat v těle odpovědi.

Např. si ulož na server stránku 403.htm, v níž budeš mít chybovou hlášku a vysvětlení chyby. A pokud nastane nepovolený přístup: header('HTTP/1.0 403 Forbiden'); require_once '403.htm'; exit();.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
DragonBehemont0
Super člen
1. 2. 2008   #5
-
0
-

To bukaj : aha.. vidíš, taková banální věc a já si s tím 3 dny lámu hlavu, proč mi to nereaguje, i když mu posílám správnou hlavičku :-(( Díky moc, úplně jsem zapomněl na to, že server nejen zasílá hlášku, ale i stránku :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Vlastné chybové hlášky — založil walda

PHPMailer - chybové hlášky — založil pr0gr4mm3r

Chybové hlášky skrz scanf — založil labuzník

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý