C nebo python – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C nebo python – Offtopic – Fórum – Programujte.comC nebo python – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
da11niel0
Návštěvník
1. 2. 2008   #1
-
0
-

Později bych chtěl začít s programovánim.
Potřeboval bych aby byl multiplatformní prog. jazyk.
Který z tych dvou je nejpoužívánější?
Nemůžu se pořád rozhodnout. :-d
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
Reklama
Reklama
_k_
Duch
1. 2. 2008   #2
-
0
-

No, C-cko nie je prave priklad multiplatformoveho jazyka ;)
Ale s C-ckom si uzijes omnoho viac srandy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Colpik0
Super člen
1. 2. 2008   #3
-
0
-

Když chceš něco bezpečně multiplatformního, dej se na Javu. Rozjedeš ji na všech PC a Mac procesorech a OS a je moderní a příjemná. Ale stejně bych ti doporučil doporučil začít se starým dobrým Pascalem. Kompilátory Pascalu už existují i pro Linux a na Macu je Pascal snad ještě dodnes živý jazyk, takže v pohodě. Navíc, když se ti bude líbit jeho syntaxe, můžeš pokračovat v Delphi a jestli ne, můžeš pokračovat v čemkoli jiném. Programování není o naučení se nějakého jazyka nazpaměť - kdykoliv můžeš přejít na jiný!

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.124.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
da11niel0
Návštěvník
2. 2. 2008   #4
-
0
-

To Colpik : mě by to zatím stačilo jen pro linux.
na wikipedii jsem našel "GTK+ používá jazyk C. GNOME platforma podporuje C++
mi se víc líby c/c++ ale možná začnu s tym pascalem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
tmi0
Věrný člen
2. 2. 2008   #5
-
0
-

v pascalu neprogramuj, je to strasne (oproti C, pythonu atd.) nerozsirenej jazyk, zadny skutecny aplikace v nem nikdo neprogramuje. GTK+, Qt atd. jsou docela prijemne... C sice neni multiplatformni, ale vytvoreny kod (s rozumnym API) je celkem v pohode prenositelny.
Java je jako analni sex, nezalezi na platformne se kterou pracujes... je sice super ze se ty aplikace vsude spusti, ale podle me je lepsi vsadit na c/c++ a ziskat efektivnejsi program (ktery si akorat kazdy musi zkompilovat sam...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
da11niel0
Návštěvník
2. 2. 2008   #6
-
0
-

tak ted je myslím c ,c++ který vybrat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
tmi0
Věrný člen
2. 2. 2008   #7
-
0
-

c++ je v podstate jen dialekt c...
nauc se zaklady c, a plynule prejdi k c++ (casto se objevuji tutorialy na c++, ktere v podstate uci cecku + c++kove datove proudy atd.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
da11niel0
Návštěvník
2. 2. 2008   #8
-
0
-

na tomto webu je jenom na c++ a jeden serial na c.
znáte nějakej rozsáhlej kurz/tutorial?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
Al0
Věrný člen
2. 2. 2008   #9
-
0
-

já bych se pustil do Javy. Je i tedka hodne zadana, dobre se v ni dela, a nemusis se az tak moc starat o pameť, což je určitě pro začátečníka přínos. Taky bys mohl napsat co chceš programovat..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
tmi0
Věrný člen
2. 2. 2008   #10
-
0
-

ty na tomhle webu ti pro zacatek urcite staci. pak doporucuju nejakou pokrocilejsi knihu typu Thinking in C++ (ta se da zadace stahnout z autorovejch stranek), popr. vrhnout se na nejaky konkretni API+tutorialy s nim spojene

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
2. 2. 2008   #11
-
0
-

To tmi : No, myslím, že Pascal úplně nanic není. Packal totiž výborně plní funkci, ke které byl určen - učení myslet jako programátor, totiž řešení programátorských problémů, totiž algoritmizaci. Packal jednoduchou formou (a ještě jednodušší syntaxí) naučí základy jak procedurálního, modulárního tak i objektového programování, pomocí Packalu pochopíš, co to vlastně programování znamená. I když, je pravda, že v Packalu se jinak kromě toho učení nic dělat nedá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
2. 2. 2008   #12
-
0
-

To Garret Raziel : Jemomže tuto funkci plní imho python a to ještě lépe. Když jsem začínal programovat, chtěl jsem začít javou, ale tu se mi nepodařilo nainstalovat, tak jsem se rozhodl zkusit packala, ale nelíbilo se mi gui (měl jsem turbo pascal) a nakonec jsem skončil u pythona, který má v čr celkem silnou komunitu (py.cz, programujte) a je uživatelsky přijemný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
da11niel0
Návštěvník
2. 2. 2008   #13
-
0
-

tak jsem se rozhodl c++ ale jaky "kompilator" použit?
ve woknech to šlo pomoci dev-c++(jak sem to skoušel před několikati lety) ale v linuxu neznám žádny podobný program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
Al0
Věrný člen
2. 2. 2008   #14
-
0
-

v linuxu už kompilator máš. takže si stačí vybrat jenom textovej editor(Kate,Vim,JEdit) a pak jenom do terminálu staří napsat

gcc nazev.c -o nazev

nazev

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
da11niel0
Návštěvník
2. 2. 2008   #15
-
0
-

děkuji funguje ale vypisuje chyby
zdroj



#include <iostream> // 1
using namespace std; // 2
int main() // 3
{ // 4
cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5
return 0; // 6
}
</iostream>

Chyba:


daniel@daniel-desktop:~/c++$ gcc soubor.c -o soubor
soubor.c:1:27: error: iostream: No such file or directory
soubor.c:2: error: expected ‘=’, ‘,’, ‘;’, ‘asm’ or ‘__attribute__’ before ‘namespace’
soubor.c: In function ‘main’:
soubor.c:5: error: ‘cout’ undeclared (first use in this function)
soubor.c:5: error: (Each undeclared identifier is reported only once
soubor.c:5: error: for each function it appears in.)
soubor.c:5: error: ‘endl’ undeclared (first use in this function)
soubor.c: At top level:
soubor.c:8: error: expected identifier or ‘(’ before ‘<’ token

v zdroj( z lekce) je asi nějaká chyba.
jak to má být správně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
martasko0
Newbie
2. 2. 2008   #16
-
0
-

na lajne 9 to </iostream> nema co delat :)
misto gcc pouzi g++

martin ~/tmp $ g++ tmp.cpp -o tmp
martin ~/tmp $ ./tmp
Ahoj svete!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.109.–
Al0
Věrný člen
2. 2. 2008   #17
-
0
-

jj, omlouvám se, myslel jsem, že budeš začínat s C. Pokud chceš začít rovnou s C++ tak jak psal martasko musíš použít nástroj g++ . Jo a nepleť si HTML s C++, tam nejsu žádný tagy.. Už je to tu podruhé..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
da11niel0
Návštěvník
2. 2. 2008   #18
-
0
-

no jenom jsem skopíroval co bylo tady http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2005041402-c++-1-lekce :-d
chtěl jsem vědět jestli to funguje

No super už to funguje a vypisuje "ahoj světe".:-d
doufam že vás už nebudu otravovat :-d

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
Al0
Věrný člen
3. 2. 2008   #19
-
0
-

Jenom se v klidu ptej.. Pokud to ovšem nebude otázka, která tu na fóru je už 100000x :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
tmi0
Věrný člen
3. 2. 2008   #20
-
0
-

To Garret Raziel && Blujacker : myslim si ze zadny jazyk nema nejake specificke ficury k tomu aby te naucil programatorsky myslet. kdyz kterekoli dva proceduralni/objektove jazyky prepises do pseudokou, vypadaji naprosto stejne - porad se jedna jen o serii instrukci. nevim proc by ti syntaxe tokenu verbalne mela umoznit snadneji chapat myslenku algoritmu. programatorsky myslet se dle me clovek uci mnohem lepe v jazycich neproceduralnich typu prolog...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
palynko0
Návštěvník
10. 2. 2008   #21
-
0
-

c++

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.21.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý