Načtení obsahu souboru do pole – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení obsahu souboru do pole – Delphi – Fórum – Programujte.comNačtení obsahu souboru do pole – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nazghul
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 2. 2008   #1
-
0
-

Dělám jeden takovej projekt a potřeboval bych věc, kde by byl ComboBox, a v něm čísla od 1 do 40. Když bych na nějaké kliknul, otevřelo by mi to soubor "cislo.txt" (samozřejmě že by místo toho "cislo" bylo konrétní číslo podle výběru :) Obsah toho souboru by se mi pak zobrazil v memo1. Díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
Reklama
Reklama
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
2. 2. 2008   #2
-
0
-

Ak koreluju hodnoty s indexami, mozes odkazovat priamo na Index selectu, no pre istotu priklad uvediem podla hodnoty (zobrazenia) v combe. Na ComboBox udalost OnChange naprogramuj nieco take:



var
Subor: String;
begin
Subor := StrToIntDef(ComboBox.Items[ComboBox.SelectedItem], 0) + '.txt';
if FileExists(Subor) then
Memo1.Lines.LoadFromFile(Subor);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Nacteni obsahu souboru — založil nodead

Načtení souboru do pole — založil Jakub

Načtení *.txt souboru do pole — založil Dr.Vostep

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý