Odesílání e-mailu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odesílání e-mailu – .NET – Fórum – Programujte.comOdesílání e-mailu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Al0
Věrný člen
4. 2. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, potřebuji z programu odeslat e-mail, tak sem si našel DeaLeruv článek, a šel to zkusit:

System.Net.Mail.MailMessage message = new System.Net.Mail.MailMessage(new System.Net.Mail.MailAddress("odesilatel@seznam.cz"), new System.Net.Mail.MailAddress("prijemce@seznam.cz"));  

System.Net.Mail.SmtpClient smtp = new System.Net.Mail.SmtpClient("mx1.seznam.cz", 25);

message.Subject = "test";
message.Body = "text mailu";
message.IsBodyHtml = true;

smtp.DeliveryMethod = System.Net.Mail.SmtpDeliveryMethod.Network;
smtp.EnableSsl = false;

try
{
smtp.Send(message);
}
catch
{
MessageBox.Show("Chyba při odesílání!","Chyba!", MessageBoxButtons.OK,MessageBoxIcon.Error);
}


vždy to hodilo vyjímku, tak sem zkoušel i menší změnu

smtp.Send("od@seznam.cz","k@seznam.cz","test","text mailu");


taky to hodilo vyjímku, nevíte v čem to může být? Díky;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
mephi0
Expert
4. 2. 2008   #2
-
0
-



using System.Net.Mail;
...
MailMessage mail = new MailMessage();
mail.From = new MailAddress(fromTB.Text);
mail.To.Add(new MailAddress(toTB.Text));
mail.Subject = subjectTB.Text;
mail.Body = bodyTB.Text;
SmtpClient sc = new SmtpClient(smtpTB.Text,587);
sc.Credentials = new NetworkCredential("moj@mail.sk", "mojeTajneHeslo");
sc.Send(mail);


ja som mail uspešne poslal :) neviem z kade som mal info, ale skus to takto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Al0
Věrný člen
4. 2. 2008   #3
-
0
-

furt to samí bohužel. co používáš za smtp?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
zacatecnik0
Super člen
5. 2. 2008   #4
-
0
-

smtp mam : mx1.seznam.cz. Zkuste ten

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Al0
Věrný člen
5. 2. 2008   #5
-
0
-

ten mám. aji se přihlašuju pod svým učtem, ale stejně se to neodešle..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Al0
Věrný člen
5. 2. 2008   #6
-
0
-

ten mám. aji se přihlašuju pod svým učtem, ale stejně se to neodešle..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
zacatecnik0
Super člen
6. 2. 2008   #7
-
0
-

Zde je kod kde se nemusite logovat, na co taky, pri odesilani nemusite byt zalogovany abyste zadal odchozi adresu svou:



private void SendCompletedCallback(object sender, AsyncCompletedEventArgs e)
{
// Get the unique identifier for this asynchronous operation.
String token = (string)e.UserState;

if (e.Error != null)
{
MessageBox.Show(String.Format("[{0}] {1}", token, e.Error.ToString()));
}
else
{
toolStripStatusLabel1.Text = "Zpráva byla odeslána.";
}
}
public void SendEmail()
{
string sfrom = comboBoxFrom.Text;
string to = comboBoxTo.Text;
MailAddress SendFrom = new MailAddress(sfrom);
MailAddress SendTo = new MailAddress(to);

MailMessage MyMessage = new MailMessage(SendFrom, SendTo);

MyMessage.Subject = textBoxSubject.Text;
MyMessage.Body = textBoxBody.Text;

SmtpClient emailClient = new SmtpClient("mx1.seznam.cz");
emailClient.SendCompleted += new
SendCompletedEventHandler(SendCompletedCallback);
string userState = textBoxSubject.Text;
emailClient.SendAsync(MyMessage, userState);
}

private void buttonSend_Click(object sender, EventArgs e)
{
SendEmail();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Al0
Věrný člen
7. 2. 2008   #8
-
0
-

hmm, vypisuje t ochybu, že připojení slehalo, protože připojená strana v časovém intervalu neodpovídá,nebo neodpověděl připojený hostitel..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
mephi0
Expert
8. 2. 2008   #9
-
0
-

neblokuje ťa firewall ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
elvis0
Newbie
12. 3. 2008   #10
-
0
-

fungovalo to odeslání někomu? Já jsem vyzkoušel všechny způsoby co jsou tady i co jsem našel v knize a stejně mě to nešlape. Psalo mi to chybu v send.
Návod od zacatecnika chybu nevypsal ale e-mail mi nedošel ... poradíte někdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Alkohol je příčinou ale i řešením veškerých problémů. :)
mephi0
Expert
12. 3. 2008   #11
-
0
-

ja som mail uspešne poslal, potrebuješ nejaky smtp server a použiť kód ktorý som uviedol vyššie. Ja som používal svoj účet na www.zoznam.sk, dufam že nedostanem ban za reklamu :D tam jasne píšu meno heslo a adresu smtp. Ale určite zoznam nie je jediná voľba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Tase0
Stálý člen
12. 3. 2008   #12
-
0
-

ja bych rekl ze to je tim firewallem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Al0
Věrný člen
12. 3. 2008   #13
-
0
-

hmm ,mě to furt nefunguje, a to žádnej firewall nemám..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
elvis0
Newbie
12. 3. 2008   #14
-
0
-

To mephi : jsem znovu vyzkoušel ten tvůj způsob a at dělám co dělám zkrátka to nejde... vyhodilo mi to výjimku smtpException... a firewall jsem zkoušel vypnout i zapnout ... tak nevím ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Alkohol je příčinou ale i řešením veškerých problémů. :)
mephi0
Expert
12. 3. 2008   #15
-
0
-

To elvis : a pred vyhodenim vypršal timeout ? (či to trochu trvalo do vynimky), a ešte každa výnimka má správu, aku ma tá tvoja ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
elvis0
Newbie
12. 3. 2008   #16
-
0
-

To mephi : tak já to nechápu ... ráno jsem to zkoušel asi třikrát a pokaždé mi to hodilo výjimku... a ted jsem to znovu spustil abych ti to opsal správně(bylo to anglicky něco o smtp) a najednou to nic nevyhodí ... jen mi zatím nic nepřišlo ... jak rychle ti to přichází? Posílal jsem to ze seznamu(smtp) na seznam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Alkohol je příčinou ale i řešením veškerých problémů. :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Odesílání e-mailu v html — založil mustafa

Php odesílání mailů — založil Aricak

Overenie e-mailu — založil dalaman

Validace mailu — založil tribalcz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý