Příkaz k zobrazení textu, pokud není co vybrat z databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Příkaz k zobrazení textu, pokud není co vybrat z databáze – MySQL – Fórum – Programujte.comPříkaz k zobrazení textu, pokud není co vybrat z databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
4. 2. 2008   #1
-
0
-

Stává se, že v seznamu plánovaných akcí jednu dobu nejsou žádné položky k zobrazení (vypršela doba zobrazení).
V tuto dobu bych chtěl, aby se zobrazil text - MOMENTÁLNĚ NENÍ NIC K ZOBRAZENÍ.
Čím by to prosím šlo vyřešit?
Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
Reklama
Reklama
stepan0
Newbie
4. 2. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.61.–
petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
5. 2. 2008   #3
-
0
-

jedná se o mysql

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
5. 2. 2008   #4
-
0
-

tak můžeš použít mysql_num_rows, pomocí kterého zjistíš zda je v databázi nějaký zaznam nebo ne...a pak jen podmínku if nebo by se dalo použít count

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
6. 2. 2008   #5
-
0
-

a nejaky konkretni priklad by nebyl pls?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
6. 2. 2008   #6
-
0
-

To petr :



$db= mysql_query(...);

if (mysql_num_rows($db) == 0)
echo 'Database is empty';

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
8. 2. 2008   #7
-
0
-

Diky, jede krásně:)
Enom je blbý to, že se hláška zobrazuje nad tabulkou - je to zobrazený nad celou tabulkou. Bylo by super, kdyby se mi to zobrazilo pod, aby to trochu vypadalo...
Nevite nekdo jak to zformatovat nebo co se tam musi pridat?
Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
pawlik0
Grafoman
9. 2. 2008   #8
-
0
-

Vždyť staci tenhle řádek dat tam, kde chceš zobrazit tu hlášku. No co je na tom složitýho?



$db=mysql_qu...

.: sem das vypsat tabulku :.

if (mysql_num_rows($db) == 0){
echo 'Database is empty';}

jeste lip se bude vypisovat jen pokud tam neco je, ale to snad dokazes, jinak se vrat k IF a kasli na MySQL :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý