Vyvojove prostredi – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyvojove prostredi – Java – Fórum – Programujte.comVyvojove prostredi – Java – Fórum – Programujte.com

 

ondrej0
Duch
19. 6. 2006   #1
-
0
-

Rad bych zacal s Javou, ale mam ponekud starsi pocitac,
znate nekdo vyvojove prostredi, ktere by nebylo tolik narocne na pamet?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Bos0
Stálý člen
20. 6. 2006   #2
-
0
-

Podla toho aky mas PC a kolko tej ramky mas.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
ondrej0
Duch
20. 6. 2006   #3
-
0
-

procik: 533MHz
ramka: 128MB

pokud jsem to spravne pochopil, tak vetsina doporucovanych prostredi potrebuje aspon 512MB-RAM

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Bos0
Stálý člen
20. 6. 2006   #4
-
0
-

No to by bolo viac menej idealne, ale ja mam napr. giga ram a ked spustim Eclipse http://www.eclipse.org/, tak samotny program zoberie okolo 2 MB, lenze proces spusteny cez javaw.exe mi zerie okolo 60 MB, pri NetBeans http://www.netbeans.org/ je to dokonca okolo 70 MB. Podla mojho nazoru si ale tieto pamatove zdroje berie javaw.exe podla potreby, takze je celkom mozne ze by ti isli obidvoje vyvojove prostredia, i ked nie najrychlejsie. Dalsou alternativou by mohlo byt prostredie Blue J http://www.bluej.org/, ktore sa mi zda byt menej narocne prostredie na pamatove zdroje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
ondrej0
Duch
20. 6. 2006   #5
-
0
-

diky,
jeste mam jeden dotaz, da se v jave zkompilovat program primo do strojovyho kodu, aby po spusteni nezabiral tolik prostredku? (ztrata prenositelnosti me prilis nevadi)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Bos0
Stálý člen
20. 6. 2006   #6
-
0
-

Standardne sa zdrojovy kod (.java) skompiluje do .class suboru, ktory sa potom interpretuje JVM na danej platforme. Dalej je mozne z .class vytvorit .jar, co je skomprimovany subor. Daju sa spravit aj .exe subory, ale tie som este neskusal robit, tusim JBuilder od Borlandu podporoval takuto moznost, ale urcite existuju aj nejake nekomercne programy, ktore to dokazu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
ondrej0
Duch
20. 6. 2006   #7
-
0
-

To kdyz napisu program na deset radku, zabere mi kvuli interpretaci, 60MB pameti?
A jak moc ta interpretace brzdi pocitac, myslim, jakej je rozdil v narocich a chodu stejnyho programu, kterej napisu v jave a kterej napisu treba v C++?

Mozna se ptam blbe, ale chci se zacit ucit nejakej lepsi jazyk (zatim umim jenom pascal) a nemuzu se rozhodnout mezi Javou a C++,
zatim je mi sympatictejsi java, ale z tech veci okolo Javy mam trochu obavy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Bos0
Stálý člen
20. 6. 2006   #8
-
0
-

Nie tak to neber ze program spraveny v Jave ti zoberie tolko pamati. Tych 60 MB je vyhradenych pre potreby toho prostredia, napr. Eclipse je urobeny v Jave a tym padom potrebuje aj JVM, kdezto tvoj program z tych zdrojov moze brat iba nepatrne mnozstvo. Ked si prezeras nejaku stranku s Java appletmi, tak tie su tiez stiahnute zo servera na tvoj pocitac a tam aj interpretovane cez JVM a nezeru ti 60 MB pamate.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
ondrej0
Duch
20. 6. 2006   #9
-
0
-

ok, jeste jednou diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Vývojové prostředí — založil gajasek

Vývojové prostředí — založil Dominik

Vývojové prostředí — založil Kenvelo

Vývojové prostředí — založil Zelenáč

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý