Typovy subor --- record--- pomooc – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Typovy subor --- record--- pomooc – Delphi – Fórum – Programujte.comTypovy subor --- record--- pomooc – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fresh990
Duch
5. 2. 2008   #1
-
0
-

Mam taky problem... robim projekt v delphi na maturitu... no a potrebujem vytvorit subor do ktoreho bude moct zapisovat aj string aj integer... ale musi to byt binarny subor...
type
pass = record
a : string[20];
b : integer;
end;
Souborpass = file of pass;

var
Soubor : souborpass;

ale nechceme mi fungovat ked dam zapisat napriklad

assignFile(Soubor, 'pokus.dat');
Rewrite(Soubor);
Write(Soubor, 'test');
CloseFile(Soubor);

Cim to moze byt?? a je tu niekto s kym by som to mohol konzultovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.218.–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
5. 2. 2008   #2
-
0
-

Zdravím,

deklaroval sis typ souboru obsahující ZÁZNAMY a snažíš se do něj uložit samostatný řetězec. Takže řešením je ukládat pouze záznamy a nic jiného, to znamená, že si budeš muset nadeklarovat porměnnou typu pass a tu následně uložit.



procedure WritePass(f: souborpass; zaznam: pass);
begin
write(f, pass);
end;

procedure Demo(const FileName: string);
var zaz: pass;
f: souborpass;
begin
AssignFile(f, FileName);
Rewrite(f);
zaz.a :='lalalala';
zaz.b := 1232;
WritePass(f, zaz);
CloseFile(f);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
5. 2. 2008   #3
-
0
-

Oprava:
místo:



procedure WritePass(f: souborpass; zaznam: pass);
begin
write(f, pass);
end;

má být samozřejmě:


procedure WritePass(f: souborpass; zaznam: pass);
begin
write(f, zaznam);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
fresh990
Duch
5. 2. 2008   #4
-
0
-

vyskusam... diky moc... a nemas nahodou ICQ? lebo niekedy by som potreboval poradit ohladne delphi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.218.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

J2ME record store — založil hráč

.. pomooc — založil koudis

Pomóóc s rekurziou — založil mio

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý