Problém pri propojení a pristupovaní k assembly – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém pri propojení a pristupovaní k assembly – .NET – Fórum – Programujte.comProblém pri propojení a pristupovaní k assembly – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
w3q0
Věrný člen
6. 2. 2008   #1
-
0
-

Ahojte, robím program, a chcel by som aby v jednej dll boli premenné, v druhej boli funkcie atd. Mám vytvorenú dll s názvom mathprm ktorá má takýto kód

/*

* Created by SharpDevelop.
* User: Michal
* Date: 6.2.2008
* Time: 7:16
*
* To change this template use Tools | Options | Coding | Edit Standard Headers.
*/
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Drawing;
using System.Windows.Forms;

namespace mathprm
{

//Vytvorenie triedy Mathprm ktorá je potomkom triedy UserControl
public partial class Mathprm : UserControl
{
int kocka_a;
public Mathprm()
{

}
}
}
a všetko beží v pohode. Problém je až v dll mathfcie ktorá má nasledújuci kód
/*

* Created by SharpDevelop.
* User: Michal
* Date: 6.2.2008
* Time: 7:10
*
* To change this template use Tools | Options | Coding | Edit Standard Headers.
*/
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Drawing;
using System.Windows.Forms;
using mathprm;

namespace mathprm
{

//Vytvorenie rozdelenej triedy Mathfcie, ktorá je potomkom triedy UserControl
public partial class Mathfcie : UserControl
{
public Mathfcie()
{

}
}

//Vytvorenie triedy, ktorá bude dediť rozhranie
public class VypocetObsahuKocky
{
public VypocetObsahuKocky()
{

}


//Vytvorenie funkcie ktorá vypočíta obsah kocky
public int ObsahKocky()
{
int obsahKocky = mathprm.Mathprm.kocka_a * mathprm.Mathprm.kocka_a;
return obsahKocky;
}




}
}
Pravdaže mám pripojenú assembly mathprm. Hádže to chybu(

C:\Documents and Settings\Michal\My Documents\SharpDevelop Projects\mathfcie\mathfcie\UserControl1.Designer.cs(22,27) : Error CS0115: 'mathfcie.Mathfcie.Dispose(bool)': no suitable method found to override
Build finished successfully.

v UserControl1.Designer ktorý má takýto kód
/*

* Created by SharpDevelop.
* User: Michal
* Date: 6.2.2008
* Time: 7:10
*
* To change this template use Tools | Options | Coding | Edit Standard Headers.
*/
namespace mathfcie
{
partial class Mathfcie
{
/// <summary>
/// Designer variable used to keep track of non-visual components.
/// </summary>
private System.ComponentModel.IContainer components = null;

/// <summary>
/// Disposes resources used by the form.
/// </summary>
/// <param name="disposing">true if managed resources should be disposed; otherwise, false.</param>
protected override void Dispose(bool disposing)
{
if (disposing) {
if (components != null) {
components.Dispose();
}
}
base.Dispose(disposing);
}

/// <summary>
/// This method is required for Windows Forms designer support.
/// Do not change the method contents inside the source code editor. The Forms designer might
/// not be able to load this method if it was changed manually.
/// </summary>
private void InitializeComponent()
{
//
// UserControl1
//
this.AutoScaleMode = System.Windows.Forms.AutoScaleMode.Font;
this.Name = "Mathfcie";
}
}
}
Viem že sa vlastne pokúša prepísať metódu, lebo je tam override, ale nechápem prečo a ktorú. Mám taký pocit že sa pokúša prepísať metódu protected override void Dispose(bool disposing) ktora sa nachádza v UserControl1.Designer.cs v mathprm, ale nie som si istý, ak áno, ako to vyriešiť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Reklama
Reklama
w3q0
Věrný člen
6. 2. 2008   #2
-
0
-

Vie mi niekto pomôcť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
paashi0
Super člen
7. 2. 2008   #3
-
0
-

Podle mě jde o následující:
třída public partial class Mathfcie : UserControl je ve jmenném prostoru mathprm a její druhá část - partial class Mathfcie - je umístěná (pravděpodobně chybně) ve jmenném prostoru mathfcie. A protože ta druhá část má (správně myšleno, chybně zapsáno) zkrácenou hlavičku, není potomkem žádné třídy, z čehož vyplývá, že překladač nemůže překrýt (override) metodu Dispose, když nemá co překrýt. Řešením by tedy mohlo být umístění druhé části třídy do správného jmenného prostoru (ve kterém je i první část třídy).

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.216.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý