Priradenie SESSIONS – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Priradenie SESSIONS – PHP – Fórum – Programujte.comPriradenie SESSIONS – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tomi860
Newbie
6. 2. 2008   #1
-
0
-

caute mam problem so SESSIONS. pri prihlaseni mi do SESSIONS ulozi nick a cislo ID z databazy.

$_SESSION['myusername']=$myusername;
$_SESSION['mypassword']=$zaznam["ID"];

na stranke mi to ID cislo normalne zobrazi, ale chcem to cislo pouzit pre zapis udajov do databazy tak spravim takto

$id=$_SESSION['mypassword'];
$query = "update users set meno='$meno',icq='$icq', email='$email' WHERE ID='$id'";

problem vsak je v tom,z e mi to nic nespravi.....ked vsak skusam prepisat takto...

$query = "update users set meno='$meno',icq='$icq', email='$email' WHERE ID='1'";

tak mi to spravi presne to, co chcem, ze prepise riadok s ID 1. neviete mi poradit preco mi to nespravi, ked to robim cez SESSIONS?? dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.233.–
Reklama
Reklama
toka0
Stálý člen
7. 2. 2008   #2
-
0
-

A kdyz das vypsat obsah $_SESSION['mypassword'] napr. pres echo, tak to vypise tu jednicku? Jestli jsi treba nezapomnel na session_start().

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
tomi860
Newbie
7. 2. 2008   #3
-
0
-

To toka : neviem ci ti priala ta predchadzajuca sprava, ale ano, ked to dam do ECHO tak normalne vypise jednotku a pod inym uzivatelom normalne vypise dvojku. nechapem preco to nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.233.–
toka0
Stálý člen
7. 2. 2008   #4
-
0
-

Tak to je vazne divne, protoze jsem si udelal ukazkovy kod, jiz s predpokladem, ze to bude fungovat a fungovalo,



<?php
session_start();
$_SESSION["dbId"] = 1;
$id = $_SESSION["dbId"];
$name = "John";
$query = "UPDATE users SET name='$name' WHERE id='$id'";
echo($query);
?>


Muzes vlozit tvuj kod? Abych videl, kde je chyba, protoze si myslim, ze nikde, resp. nechapu, ze ti to nejde :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
tomi860
Newbie
7. 2. 2008   #5
-
0
-

To toka :

tu mas CHECKLOGIN.PHP

$connect=mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
$db=@mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

// Define $myusername and $mypassword
$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];

$sql = @MySQL_Query("SELECT ID FROM $tbl_name WHERE Username='$myusername' and Password='$mypassword'");

$radku=mysql_num_rows($sql);

if ($radku==0) echo "Nie si registrovany alebo si zadal zle prihlasovacie udaje.";
else
{
while ($zaznam = mysql_fetch_array($sql)):
$_SESSION['myusername']=$myusername;
$_SESSION['mypassword']=$zaznam["ID"];

a tu mas CHECKZMENA.PHP
<?php
if(!isset($_POST['name']))
{
echo "<script>alert(\"Prihlasovacie meno musi byt vyplnene!\")</script>";
}
else
{
$result = mysql_connect("localhost","xxxxx","xxxxx");
if (!$result)
{
echo "Nepodarilo sa pripojit k DB serveru";
exit;
}
$result = mysql_select_db("chatari?uvadi?cz");
if (!$result)
{
echo "Nepodarilo sa vybrat DB test_number";
exit;
}
else
{
$id=$_SESSION['mypassword'];
$meno=$_POST['name'];
$Username=$_POST['nick'];
$icq=$_POST['icq'];
$email=$_POST['email'];


$query = "update users set meno='$meno',icq='$icq', email='$email' WHERE ID='$id'";

if ($vysledok = mysql_query("$query"))
{
echo 'Údaje boli zmenené. <a href="index.php?id=clenovia">Pokracuj kliknutim sem</a>';
}
else

echo 'Nepodarilo sa zmenit udaje.';
}}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.233.–
insider0
Věrný člen
7. 2. 2008   #6
-
0
-

zdravim,
nikde v tech souborech nevidim session_start() ani nic, co bys includoval, takze pokud tam nemas tohle, tak session promenna bude fungovat jen na te strance, kde do ni ulozis hodnotu, aby se sessions prenasela mezi strankama, potrebujes tam mit session_start() a to na kazde strance, kde session pouzivas

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
tomi860
Newbie
7. 2. 2008   #7
-
0
-

insider napsal:
zdravim,
nikde v tech souborech nevidim session_start() ani nic, co bys includoval, takze pokud tam nemas tohle, tak session promenna bude fungovat jen na te strance, kde do ni ulozis hodnotu, aby se sessions prenasela mezi strankama, potrebujes tam mit session_start() a to na kazde strance, kde session pouzivas

jj dikes chyba bola v tom....uz to facha

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.233.–
toka0
Stálý člen
8. 2. 2008   #8
-
0
-

toka napsal:
A kdyz das vypsat obsah $_SESSION['mypassword'] napr. pres echo, tak to vypise tu jednicku? Jestli jsi treba nezapomnel na session_start().


Vzdyt jsem ti to psal jako prvni :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

Podobná vlákna

Sessions — založil tomj

Počítání Sessions — založil Bryant

Zničení Sessions? — založil Poky

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý