Generování datumu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Generování datumu – PHP – Fórum – Programujte.comGenerování datumu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
7. 2. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, jak by měl vypadat tento script?Máte 11 obrázků s čísly 0-9 a tečka. Napíše se datum např. 24.5. a místo čísel se to nahradí obrázky.Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Zelenáč0
Posthunter
7. 2. 2008   #2
-
0
-

Jednoduse projdes datum po znacich a pomoci switch vypises prislusny obrazek..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
insider0
Věrný člen
7. 2. 2008   #3
-
0
-

zdravim,
treba takhle:

for($i = 0;$i < strlen($datum);$++){

if(file_exists('cesta/k/obrazkum/'.$datum[$i].'.jpg')
echo '<img src="cesta/k/obrazkum/'.$datum[$i].'.jpg">';
else
echo $datum[$i];
}

pricemz datum je retezec, treba toho 24.5.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
OndreJ
~ Moderátor
0
Stálý člen
7. 2. 2008   #4
-
0
-

nejako takto by to mohlo ist

<?php

$in = '24.5.';
str_replace('.', 'x', $in); // bodku mas v x.png
for ($i = 0; $i < strlen($in); $i++) $out .= '<img src="'.$in[$i].'.png" alt="foo" />';
echo $out;
?>

uz ma predbehli :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.246.–
Figa0
Super člen
7. 2. 2008   #5
-
0
-

Můžete mi to prosím nějak popsat?Třeba mi to napište přesně na ten datu 24.5. Mockrát vám děkuji za tak rychlé odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
insider0
Věrný člen
7. 2. 2008   #6
-
0
-

for($i = 0;$i < strlen($datum);$++){
cyklus, ktery projizdi od 0 do delky retezce $datum, ve kterem je ulozeno datum

if(file_exists('cesta/k/obrazkum/'.$datum[$i].'.jpg') echo ...
podminka - pokud existuje soubor "znak na i-te pozici".jpg, tak se vypise obrazek

else echo ...
jinak se vypise jen znak

}
konec cyklu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Figa0
Super člen
7. 2. 2008   #7
-
0
-

Super díky a zápis do html, když mám div .datum2 a tam je napsaný ten datum?To bych snad zvládnul, ale jen pro jistotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
insider0
Věrný člen
7. 2. 2008   #8
-
0
-

to datum musis mit v php, takze

$dtm = "25.2.2008";

cely ten kod, co sem napsal das do funkce:
function obrazkoveDatum($datum){

for(....){...}
}

pak uz jen
<div class="datum2">

<?php obrazkoveDatum($dtm); ?>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Figa0
Super člen
7. 2. 2008   #9
-
0
-

Mockrát děkuju, ale co je na tom špatně?Jak nahradit tecku kdyz se . soubor nemůže jmenovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
insider0
Věrný člen
7. 2. 2008   #10
-
0
-

pak pouzij ondrejuv (upraveny) zapis

function obrazkoveDatum($datum){

$datum = str_replace('.', 'x', $datum);
for(....){...}
}

tedy tecku nahradis x-em, obrazek tecky pak bude x.jpg(gif/png)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Figa0
Super člen
7. 2. 2008   #11
-
0
-

Pořád to nefunguje, protože to vůbec jako php nebere koukni prosím do toho indexu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
insider0
Věrný člen
7. 2. 2008   #12
-
0
-

potrebujes server, ktery ti to php zpracuje, apache, nebo IIS, jen tak si to asi nespustis ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Figa0
Super člen
7. 2. 2008   #13
-
0
-

To insider : Mam to už na serveru nahraný zas taková lama nejsem(aspoň doufám) někde tam chybí středník nebo závorka asi.No koukni na www.fifland.wz.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Earl Cash0
Věrný člen
7. 2. 2008   #14
-
0
-

soubor musis ulozit s priponou .php ne .html !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Figa0
Super člen
7. 2. 2008   #15
-
0
-

To Earl Cash : Tak to vyhodí chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
insider0
Věrný člen
8. 2. 2008   #16
-
0
-

a jakoupak chybu?
napis chybu a dostanes odpoved, co je spatne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
OndreJ
~ Moderátor
0
Stálý člen
8. 2. 2008   #17
-
0
-

nemas uzavretu podmienku:
if(file_exists('/numers/'.$datum[$i].'.gif'))

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.246.–
Figa0
Super člen
8. 2. 2008   #18
-
0
-

Promiň měl jsem za to, že sem jí sem, dal.
Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE' or `'$'' in /3w/wz.cz/f/fifland/index.php on line 103

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Figa0
Super člen
8. 2. 2008   #19
-
0
-

To OndreJ : THX, ale pořád ta samá chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
OndreJ
~ Moderátor
0
Stálý člen
8. 2. 2008   #20
-
0
-

trochu pozeraj, čo kopíruješ...
for($i = 0;$i < strlen($datum);$i++)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.246.–
tom*p0
Stálý člen
8. 2. 2008   #21
-
0
-

kód:

$datum = str_replace('.', 'x', $datum);
dej dovnitř té funkce

btw. aktuální datum získáš takto:
$dtm=date('d.m.Y');


nebo bez roku:
$dtm=date('d.m.');

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Figa0
Super člen
8. 2. 2008   #22
-
0
-

Všem vám děkuji, ale dost se stydím, protože jsem byl línej a ani si to neskontroloval a nechal to na vás.Bohužel to nefunguje.Na FTP mám adresář /numers/ a v něm 2.gif,4.gif,x.gif . SOubor je .php i když uploaduju .html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Zelenáč0
Posthunter
8. 2. 2008   #23
-
0
-

To Figa : Zkus dat pryc to lomitko na zacatku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Figa0
Super člen
8. 2. 2008   #24
-
0
-

Takže všem ještě jednou mockrát děkuju.Již to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Format datumu — založil Milan

Validacia datumu — založil dalaman

Porovnání datumů — založil xmas7

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý