Py do exe – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Py do exe – Python – Fórum – Programujte.comPy do exe – Python – Fórum – Programujte.com

 

Vlasťoch
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
8. 2. 2008   #1
-
0
-

Ahoj jsem začátečník co se týče práce s Pythonem. Prosím poraďte mi jak převést můj .py na exe. Návod na těchto stránkách nefunguje a ani další varianty nefungují používám py2exe. Dík za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.56.–
geon0
Grafoman
8. 2. 2008   #2
-
0
-

Já myslím, že návod funguje. FUnguje i návod na py.cz. Chyba bude mezi klávesnicí a židlí.

Nehádáme z koule ;-), takže někdy potřebujeme ukázkové kody, co přesně nefunguje, a jaké přesně to dělá výjimky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.215.–
geon. volume doprava.
pawlik0
Grafoman
8. 2. 2008   #3
-
0
-

jj, uveď:
[seznam]
Přesnou adresu pythonovského skriptu.
Kód v setup.py...
Jestli program lze spustit normálně v pythonu
Případně část problémového kódu.
Co ti na to říká py2exe...
[/seznam]

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Vlasťoch
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
11. 2. 2008   #4
-
0
-

Ahoj, chyba budu bezesporu mezi židlí a klávesnicí, ale použil jsme přesný návod z těchto stránek, když jsem to vypsal a spustil v IDLE(Python GUI) tak mi to hodilo přesně tu chybu jak popisujete v článku pouze s jmény mých souborů. Pak jsem použi příkazový řádek normálně to proběhlo bez chyb, ale žádný soubory ani složky se mi nikde nevytvořily.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.56.–
w3q0
Věrný člen
11. 2. 2008   #5
-
0
-

Hmm, ja som z tým mal zo začiatku tiež problém, ten návod je funkčný, mne to napr. nešli kvoli " :) :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Vlasťoch
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
15. 2. 2008   #6
-
0
-

To geon : Ahoj, chyba budu bezesporu mezi židlí a klávesnicí, ale použil jsme přesný návod z těchto stránek, když jsem to vypsal a spustil v IDLE(Python GUI) tak mi to hodilo přesně tu chybu jak popisujete v článku pouze s jmény mých souborů. Pak jsem použi příkazový řádek normálně to proběhlo bez chyb, ale žádný soubory ani složky se mi nikde nevytvořily.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.56.–
pawlik0
Grafoman
15. 2. 2008   #7
-
0
-

To Vlasťoch : Zadej přesnou adresu souboru ktery kompiluješ prosím ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.87.–
Sa Nata A Na. Howgh
martin.0070
Newbie
16. 2. 2008   #8
-
0
-

mozno je to taka chyba aku som mal ja vid. tento topic http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=6302-chyba-py2exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.165.–
Vlasťoch
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
19. 2. 2008   #9
-
0
-

To pawlik : Ahoj tak jsem dospěl až do toho stádia
Traceback (most recent call last):
File "C:\Python25\setup.py", line 5, in <module>
setup(console=["c:\Python25\end_version.py"])
File "C:\Python25\lib\distutils\core.py", line 139, in setup
raise SystemExit, gen_usage(dist.script_name) + "\nerror: %s" % msg
SystemExit: usage: setup.py [global_opts] cmd1 [cmd1_opts] [cmd2 [cmd2_opts] ...]
or: setup.py --help [cmd1 cmd2 ...]
or: setup.py --help-commands
or: setup.py cmd --help

error: no commands supplied

přesně jak je v návodu jsem vyzkoušel volat z příkazového řádku vše proběhlo ale soubory nikde a ani složky se nevytvořily žádná chyba nic

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.56.–
pawlik0
Grafoman
19. 2. 2008   #10
-
0
-

Zkus:
1) Umísti soubor, který chceš mít do EXE, do složky vedle pythonu.
2) Umístit setup.py hned vedle souboru, který kompiluješ.
3) Pak ti stačí napsat

from distutils.core import setup  

import py2exe
setup(console=['end_version.py'])

4) Zkus to znovu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Vlasťoch
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 2. 2008   #11
-
0
-

To pawlik : Dík ale ani to nefunguje asi se na to vyprdnu a nechámm to v .py to funguje spolehlivě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.56.–
pawlik0
Grafoman
20. 2. 2008   #12
-
0
-

To Vlasťoch : Jak myslíš ;-) rozumné řešení.. ale samozřejmě jestli to neni žádná tajnost, můžeš přiložit soubor a já ti přiložím exáč = mě to funguje v pohodě ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Vlasťoch
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 2. 2008   #13
-
0
-

Nic tajného to není přikládám to svoje dílo a nesměj se teprve začínám. :smile10: Jo a kdyby se ti to povedlo převést do toho exe tak mi prosím napiš přený postup. Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.56.–
Spectator0
Věrný člen
24. 2. 2008   #14
-
0
-

-příkazovym řádkem proklikat až do složky kde jsou soubory setup.py a "TO NĚCO".
-proměnném prostředí path ;C:\Python25 nebo jiné podle umístění
Taky mi to nectělo asi 2x ze začátku fakčit, ale pak se to rozjelo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.112.–
. . .
Tase0
Stálý člen
8. 3. 2008   #15
-
0
-

Já když jsem začínal tak mi to taky nešlo ale po týdnu bádání jsem se podíval do diskuse a našel jsem stejný problém jako jsem měl já . V tom setup.py jsem zapomněl dát název toho souboru do uvozovek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
pawlik0
Grafoman
9. 3. 2008   #16
-
0
-

sorry, neměl jsem moc čas.. jestli není pozdě, tak.. zkompilovaný..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
w3q0
Věrný člen
9. 3. 2008   #17
-
0
-

To Tase : Presne to sa stalo mňe. Ale našiel som chybu z úvodzovkami :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Tase0
Stálý člen
11. 3. 2008   #18
-
0
-

To w3q : Myslim ze by ten clanek mely predelat a pripomenout ty uvozovky. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 3. 2008   #19
-
0
-

To Tase : měly? ;-)
Ja nevím, ale pokud někdo dělá s pythonem tak dlouho, že chce udělat exe, měl by vědět že slovo, které není v uvozovkách, označuje proměnnou. tudíž pokud napíšeš:



console=[muj_soubor.py]

a muj_soubor není definován, tak je opravdu pochopitelné, že to musí skončit chybou.
A lidi, čtěte ty chyby co vám to vrací.


Traceback (most recent call last):
File "<pyshell#0>", line 1, in <module>
soubor
NameError: name 'soubor' is not defined

....

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Tase0
Stálý člen
12. 3. 2008   #20
-
0
-

To Blujacker : Ja to vim, ale kdys jsem zacinal, tak jsem mel chut ukazat ty jednoduche programy kamosum, ale oni si nechtely instalovat python, tak jsem se to pokousel prevest do exe a dlouho se mi nevedlo, tak jsem se podíval ke komentářům ke clankum a tam jsem to nasel.Navic vetsina lidi se uci python uci jako svuj prvni jazyk, takze nema jeste tzo spravne programatorske mysleni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

EXE — založil hafmium

Problém s *.exe — založil Anonym

Eclipse a exe... — založil

čisté exe — založil Ťululum

.exe soubor — založil nova

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý