Nefunkční program (IndentationError) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunkční program (IndentationError) – Python – Fórum – Programujte.comNefunkční program (IndentationError) – Python – Fórum – Programujte.com

 

Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
8. 2. 2008   #1
-
0
-

Příspěvky přesunuty z diskuze Python: Jak se ptát?: ([url]http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=73-Jak se ptát?[/url])

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
3lwis0
Duch
8. 2. 2008   #2
-
0
-

Chtěl bych se opítať.Jsem studentem kurzu příkazová řádka a ve 4. lekci sem se drobátko zadrhnul na pythonvskym generátoru sta cvičnejch příkladů problém je následující : --->python mám --->pspdad mám---->zkopíroval jsem si generátor do pspadu a uložil jako soubory.py ale z nějakýho mě neznámýho důvodu to nemaká :o( ,při pokusu to spusti příkazovuo řádkou to píše todle:
C:\Documents and Settings\cahakt>cd "C:\Program Files\Tomáš Cahák\pískovisko"

C:\Program Files\Tomáš Cahák\pískovisko>soubory.py
File "C:\Program Files\TomßÜ Cahßk\pÝskovisko\soubory.py", line 1
1. """Tento skript je vytvoren v Pythonu a slouzi jako pomocny
^
IndentationError: unexpected indent

C:\Program Files\Tomáš Cahák\pískovisko>
z toho moc moudrej nejsem a v pspadu to mam zkopčeno takto :
"""Tento skript je vytvoren v Pythonu a slouzi jako pomocny
2. k teto lekci. V aktualnim adresari vam vyrobi desitky
3. souboru s ruznymi priponami."""
4.
5. import random
6.
7. typy=[".txt",".jpg",".c",".py",".mp3"]
8. pocet=20
9.
10. def jmeno():
11. vyber=list("abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789")
12. delka=random.randint(3,8)
13. nazev=random.sample(vyber, delka)
14. return "".join(nazev)
15.
16. def vytvorSoubory(typ):
17. for i in range(pocet):
18. nazev= jmeno()+typ
19. print nazev
20. soubor=file(nazev,"w")
21. soubor.write("Toto je zkusebni soubor " + typ)
22. soubor.close()
23.
24. # ----- hlavni program ---------------------------------
25.
26. for typ in typy:
27. vytvorSoubory(typ)
28.
29. raw_input("\nStiskni Enter na ukonceni")
tak pls poraďte někdo

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.59.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
8. 2. 2008   #3
-
0
-

To 3lwis : Musíš odstranit ty čísla řádků, pak by to mělo fungovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
8. 2. 2008   #4
-
0
-

Kopíruj ten kod ne "normálně", ale pomocí "Zkopírovat do schránky". Pak to budeš mít bez těch pořadových čísel řádků, které jsou tam jen pro lepší přehlednost, ale v samotném kodu se vyskytovat nesmí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
3lwis0
Duch
8. 2. 2008   #5
-
0
-

Funguje!!!!!!!! tfanks to all zúčastněným!!!!!!vim že něco tak banálního jen ukazuje na to jakej sem noob, ale něco tak jednoduchýho by mě vážně nenapadlo.ještě jednou vřelé díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.59.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Nefunkční program .JAR — založil JoDiK

Nefunkční v IE — založil psenik

Nefunkční bind_param( — založil Lukáš

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý