[DB] - stránkování - Limit – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[DB] - stránkování - Limit – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - stránkování - Limit – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Michal1150
Newbie
8. 2. 2008   #1
-
0
-

Dobrý deň,
robim si strankovanie a ktomu potrebuej limit,ale neviem prečo mi to neche isť prosim Vás,aku chybu tam mám

<?

mysql_connect("localhost","0634-lama","");
mysql_select_db("fort-games_net-lama");
$query="SELECT * FROM hry ORDER BY id DESC LIMIT 1, $limit";
$result=mysql_query($query, $limit) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
while ($row=mysql_fetch_array($result))
{
echo "<p><i>",$row["text"],"</i></p>";
}
//end while
mysql_close();
?>

Diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Zelenáč0
Posthunter
8. 2. 2008   #2
-
0
-

No a co ti na tom presne nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Michal1150
Newbie
8. 2. 2008   #3
-
0
-

Vypisuje to chybu na 9.riadku

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /DISK2/www/0634/fort-games.net/new/.php on line 9

Spojenie s databázou bolo neúspešné

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Zelenáč0
Posthunter
8. 2. 2008   #4
-
0
-

A ty mas v $limit ulozeno spojeni?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Michal1150
Newbie
8. 2. 2008   #5
-
0
-

ako to misliš?Lebo ja sa učim PROGRAMOVAŤ

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Zelenáč0
Posthunter
8. 2. 2008   #6
-
0
-

Myslim to presne tak, jak to rikam.

mysql_query($query, $limit)

Pochybuji, ze bys mel v promenne "limit" ulozeno spojeni s databazi, ktere tady predavas jako druhy argument.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
8. 2. 2008   #7
-
0
-

Tedy melo by to vypadat nejak takhle:




$mysql_connection = mysql_connect("server", "login", "heslo");
mysql_query("SELECT * FROM neco LIMIT 1, ".$limit, $mysql_connection);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Michal1150
Newbie
8. 2. 2008   #8
-
0
-

ja mam vyšie vypočitaný limit
tak to



<?
$limit = $stranka * 10;
echo "";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
tom*p0
Stálý člen
8. 2. 2008   #9
-
0
-

Zřejmě pořád nechápeš, kde je chyba. Tady je ten kód správně, najdi dva rozdíly:

<? 

$pripojeni=mysql_connect("localhost","0634-lama","");
mysql_select_db("fort-games_net-lama");
$query="SELECT * FROM hry ORDER BY id DESC LIMIT 1, $limit";
$result=mysql_query($query, $pripojeni) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné");
while ($row=mysql_fetch_array($result))
{
echo "<p><i>",$row["text"],"</i></p>";
}
//end while
mysql_close();
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Michal1150
Newbie
8. 2. 2008   #10
-
0
-

diki..Ale je tam hačik,lebo prihlasovacie údaje mam správne ale vypisujeto

Spojenie s databázou bolo neúspešné

Prečo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
tom*p0
Stálý člen
9. 2. 2008   #11
-
0
-

Zřejmě správně vyplněné nejsou. Tyto údaje si musíš zjistit od poskytovatele hostingu, u každého je to jiné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Zelenáč0
Posthunter
9. 2. 2008   #12
-
0
-

Michal115 napsal:
diki..Ale je tam hačik,lebo prihlasovacie údaje mam správne ale vypisujeto

Spojenie s databázou bolo neúspešné

Prečo?


Mozna proto, ze tu chybovou hlasku ti to nevypisuje v pripade, ze si zadal spatne udaje, nybrz v pripade, ze si odeslal spatny dotaz.
Zkus to osetrit timto zpusobem:


mysql_connect("server", "login", "heslo") or die("Spatne udaje!");
mysql_query($query) or die("Spatny dotaz: ".mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Michal1150
Newbie
9. 2. 2008   #13
-
0
-

diki uš to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Michal1150
Newbie
9. 2. 2008   #14
-
0
-

ja som skušal ešte robiť limit podla kategorii,ale aby sa to same nenilo podla url.



<?
$pocet = (20 * strana) - 19;

mysql_connect("","","");
mysql_select_db("f");
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");
$sql = "select * from tapety where kategoria = '$cast' order by id desc LIMIT $pocet,20";
$result = mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_object($result)):
echo "<A HREF='ukazat.php?id=".$row->id."'>";
echo "<img class='obr' border='2' src='http://www.tapety.fort-games.net/upload/tapety/".$row->kategoria."/male/".$row->velky."'></A>  ";

mysql_close();
?>
-Co je tam zas zle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Zelenáč0
Posthunter
9. 2. 2008   #15
-
0
-

Zelenáč napsal:
No a co ti na tom presne nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Jeason0
Newbie
9. 2. 2008   #16
-
0
-

To tom*p : chlape s tim jak tu ventilujes nastaveni pripojeni bys mohl byt heknutej za par minut :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.213.–
Hledám schopné lidi pro navázání spolupráce v oblasti IT, hostingu,linuxu, tvorby webu a správu obsahu a SEO.
Michal1150
Newbie
9. 2. 2008   #17
-
0
-

To Zelenáč : Vypisuje chybu na tento riadok

while ($row = mysql_fetch_object($result)):

a ked zas ho vymažem tak sa nič nenačita.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Zelenáč0
Posthunter
9. 2. 2008   #18
-
0
-

Ale jakou chybu? Pokud je to

mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource


znamena to, ze nastala chyba pri provadeni mysql dotazu -> pravdepodobne chybna syntaxe, ale to musis odchytit pomoci mysql_error!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
9. 2. 2008   #19
-
0
-

Cili to uprav a posli sem chybu..

<?

$pocet = (20 * strana) - 19;

mysql_connect("","","");
mysql_select_db("f");
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");
$sql = "select * from tapety where kategoria = '$cast' order by id desc LIMIT $pocet,20";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_object($result)):
echo "<A HREF='ukazat.php?id=".$row->id."'>";
echo "<img class='obr' border='2' src='http://www.tapety.fort-games.net/upload/tapety/".$row->kategoria."/male/".$row->velky."'></A>  ";

mysql_close();
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Michal1150
Newbie
9. 2. 2008   #20
-
0
-

To Zelenáč :
Parse error: syntax error, unexpected $end in /DISK2/www/0634/fort-games.net/tapety/dalsie.php on line 15vypisuje to chybu na riaku 15,ale tam nie je nič:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Zelenáč0
Posthunter
9. 2. 2008   #21
-
0
-

To Michal115 : Tak sem dej zdrojak dalsie.php!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
OndreJ
~ Moderátor
0
Stálý člen
9. 2. 2008   #22
-
0
-

a endwhile si kde zabudol? ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.246.–
toka0
Stálý člen
9. 2. 2008   #23
-
0
-

Michal115 napsal:
To Zelenáč :
Parse error: syntax error, unexpected $end in /DISK2/www/0634/fort-games.net/tapety/dalsie.php on line 15vypisuje to chybu na riaku 15,ale tam nie je nič:(



Ono obcas neuskodi si tu chybovou hlasku alespon castecne prelozit :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
Michal1150
Newbie
9. 2. 2008   #24
-
0
-

:{ uš mi to funguje,ale ked tam limit do kategorie napr. where kategoria = '$kategoria' a kategoria je určena v url,tak mi to vypisuje

Parse error: syntax error, unexpected $end in /DISK2/www/0634/fort-games.net/tapety/tapety.php on line 18

a kod v stranke ja takýto:

<?

$pociatok = ($strana * 20) - 19;
$cast = "3d";

mysql_connect("","","");
mysql_select_db("");
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");
$sql = "select * from tapety ORDER BY id DESC LIMIT ".$pociatok.",20";
$result = mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_object($result)):
echo "<A HREF='ukazat.php?id=".$row->id."'>";
echo "<img class='obr' border='2' src='http://www.tapety.fort-games.net/upload/tapety/".$row->kategoria."/male/".$row->velky."'></A>  ";
endwhile;
mysql_close();
?>
////////18.riadok

?????Mne stoho šibe,uš som nad tým presedel asi celý vikend

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Michal1150
Newbie
10. 2. 2008   #25
-
0
-

pls pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
toka0
Stálý člen
11. 2. 2008   #26
-
0
-

Ja tam zadne WHERE nevidim, muzes dat kod, ktery ti generuje chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
Michal1150
Newbie
11. 2. 2008   #27
-
0
-

tak takto
<?

$pociatok = ($strana * 20) - 19;

$cast = "3d";



mysql_connect("","","");

mysql_select_db("");

mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");

$sql = "select * from tapety WHERE kategoria = '$kategoria" ORDER BY id DESC LIMIT ".$pociatok.",20"; /// pri čom kategoria je určena v url

$result = mysql_query($sql);

while ($row = mysql_fetch_object($result)):

echo "<A HREF='ukazat.php?id=".$row->id."'>";

echo "<img class='obr' border='2' src='http://www.tapety.fort-games.net/upload/tapety/".$row->kategoria."/male/".$row->velky."'></A>  ";

endwhile;

mysql_close();

?>

////////18.riadok

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.126.–
Niečo sa najde :D....
Zelenáč0
Posthunter
11. 2. 2008   #28
-
0
-

Podle te chyby si neukoncil nejaky cyklus, podminku etc.
Osobne bych zkusil nahradit tu endwhile za {}, temhletem konstrukcim moc neduveruju..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
tom*p0
Stálý člen
11. 2. 2008   #29
-
0
-

tady vidím nějakou chybu:

$sql = "select * from tapety WHERE kategoria = '$kategoria" ORDER BY id DESC LIMIT ".$pociatok.",20";

mělo by to být takto:

$sql = "select * from tapety WHERE kategoria = ".$kategoria." ORDER BY id DESC LIMIT ".$pociatok.",20";

EDIT:
nebo ještě líp takto:
$sql = "SELECT * FROM tapety WHERE kategoria='".$kategoria."' ORDER BY id DESC LIMIT ".$pociatok.",20";

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Limit — založil DuDo

Zahadny LIMIT — založil polonium

No limit uploader — založil Dawo

Časový limit CGI vypršel — založil Matej Zabsky

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý