Vytvoření a uložení souboru kde ve jmeně je datum a popř. čas – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření a uložení souboru kde ve jmeně je datum a popř. čas – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVytvoření a uložení souboru kde ve jmeně je datum a popř. čas – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

smolda0
Duch
8. 2. 2008   #1
-
0
-

Nevím si rady jak dosáhnout toho, aby soubor který uložím s určitými daty (jedná se o txt) se vytvořil a v názvu tohto souboru byl datum a třeba i čas. Vytvářel by se tak pokaždý nový soubor.
Pokud napíšu místo názvu Date tak se samozřejmě bude jmenovat date a nebude mít ve jméně datum

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.136.–
jkonopasek0
Návštěvník
9. 2. 2008   #2
-
0
-

Pokud se jedná o VB6, pak používám

Dim T As String, U As String, V As String, Jm_Kop1 As String, Jm_Kop2 As String

T = Trim(CStr(Day(Date)))
If Len(T) = 1 Then T = "0" & T
U = Trim(CStr(Month(Date)))
If Len(U) = 1 Then U = "0" & U
Jm_Kop1 = Trim(CStr(Year(Date)))
Jm_Kop1 = Jm_Kop1 & "-" & U & "-" & T
T = Trim(CStr(Hour(Time)))
If Len(T) = 1 Then T = "0" & T
U = Trim(CStr(Minute(Time)))
If Len(U) = 1 Then U = "0" & U
V = Trim(CStr(Second(Time)))
If Len(V) = 1 Then V = "0" & V
Jm_Kop2 = T & "-" & U & "-" & T

Open Jm_Kop1 & " " & Jm_Kop2 For Output As #1

Kde Jm_Kop1 & " " & Jm_Kop2 je ve tvaru DD-MM-RR HH-MM-SS
např.: 09-01-08 19-07-35

Není vhodné používat přímo Date a Time, protože v některých nastaveních Windows obsahují lomítko v datumu (09/01/08) a Time obsahuje dvojtečku - ani jeden znak není povolen pro jméno souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
jkonopasek0
Návštěvník
9. 2. 2008   #3
-
0
-

Pokud se jedná o VB6, pak používám

Dim T As String, U As String, V As String, Jm_Kop1 As String, Jm_Kop2 As String

T = Trim(CStr(Day(Date)))
If Len(T) = 1 Then T = "0" & T
U = Trim(CStr(Month(Date)))
If Len(U) = 1 Then U = "0" & U
Jm_Kop1 = Trim(CStr(Year(Date)))
Jm_Kop1 = Jm_Kop1 & "-" & U & "-" & T
T = Trim(CStr(Hour(Time)))
If Len(T) = 1 Then T = "0" & T
U = Trim(CStr(Minute(Time)))
If Len(U) = 1 Then U = "0" & U
V = Trim(CStr(Second(Time)))
If Len(V) = 1 Then V = "0" & V
Jm_Kop2 = T & "-" & U & "-" & T

Open Jm_Kop1 & " " & Jm_Kop2 For Output As #1

Kde Jm_Kop1 & " " & Jm_Kop2 je ve tvaru DD-MM-RR HH-MM-SS
např.: 09-01-08 19-07-35

Není vhodné používat přímo Date a Time, protože v některých nastaveních Windows obsahují lomítko v datumu (09/01/08) a Time obsahuje dvojtečku - ani jeden znak není povolen pro jméno souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
c_coder0
Newbie
18. 2. 2008   #4
-
0
-

To jkonopasek :

A co takhle jednoduse

 now & ".txt"


O funkc. now najdi informace v google.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.70.–
jkonopasek0
Návštěvník
18. 2. 2008   #5
-
0
-

Funkce Now vrací aktuální datum a čas - ale opět musím říct bohužel
- každý má různě nastavená Windows, Now může obsahovat lomítka a dvojtečky
- při distribuci na jiné PC může nastat problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
c_coder0
Newbie
18. 2. 2008   #6
-
0
-

To jkonopasek :
To mas pravdu , ale vis ze se da nastavit format u now,date apod. ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.70.–
jkonopasek0
Návštěvník
18. 2. 2008   #7
-
0
-

nevím a zajímá mě to

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
smolda0
Duch
19. 2. 2008   #8
-
0
-

tak tomu říkám zjednodušené řešení :-))))

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
smolda0
Duch
19. 2. 2008   #9
-
0
-

to same mi jde s

date ".txt"

pokud ale pouziju:

dim cas
cas = Date and Time

... cas & ".txt" - tak mi to vyhodí do jmena "0"

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
smolda0
Duch
19. 2. 2008   #10
-
0
-

uzivjmeno je promená.(obsah txtboxu)


Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = fs.opentextfile(uzivjmeno & "-" & Time & ".txt", 2, True)

takhle mi to hlásí špatné volání argumentu, pokud tam dam Date tak vše funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
smolda0
Duch
19. 2. 2008   #11
-
0
-

pokud tam použiju ale "now"

invalid procedure call of argument

runtime error "5"

nejsem na takové urovni abych veděl proč to házi tuto chybu :-/

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
cvajniga0
Newbie
19. 2. 2008   #12
-
0
-

Format(now, "yyyymmddhhmm")

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.73.–
c_coder0
Newbie
19. 2. 2008   #13
-
0
-

To smolda :

Uloz to do nejake promeny .
To jkonopasek : Tady to mas To cvajniga : Mne se ted nejak nechce vracet se na VB ))

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.168.–
c_coder0
Newbie
19. 2. 2008   #14
-
0
-

To smolda :
Proc pouizivas OpenTextFile ? Myslim si ze existuje i CreateTextFile

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Čas a datum — založil Colpik

Cas a datum — založil Grungy

Datum a čas — založil hejnallukas

Dátum/čas — založil mylan4

Datum a čas z internetu — založil richard.zavodny

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý