Při události onmouseover zobraz div – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Při události onmouseover zobraz div – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPři události onmouseover zobraz div – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
9. 2. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, jak v JS udělat aby po najetí myší na div A zobrazil zaroveň s divem A i div B, který bude nastylovaný.Předem děkujii za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
pawlik0
Grafoman
9. 2. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Figa0
Super člen
9. 2. 2008   #3
-
0
-

Přesně to myslím, akorát, že to není odkaz, ale div.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
pawlik0
Grafoman
9. 2. 2008   #4
-
0
-

Tamto není odkaz, je to DIV -> nakoukni do zdrojáku. i kdyby to byl odkaz, co ti brání to změnit na DIV?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Figa0
Super člen
9. 2. 2008   #5
-
0
-

To pawlik : Jo jasně díky, ale jak by to vypadalo, kdyby základní div byl tenhle..
pocitadlo {
border: 1px solid #000000;
background: #b4dcf8;
height: 40px;
width: 120px;
position: absolute;
left: -1px;
bottom: -1px;
z-index: 2000;
}

a po najetí na něj se má zobrazit tohle
.onpocitadlo {
position: relative;
height: 120px;
width: 120px;
border: 1px solid #000;
background: #b4dcf8;
z-index: 5555;
left: 150px;
bottom: 150px;
display: block;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
pawlik0
Grafoman
9. 2. 2008   #6
-
0
-

Jen otázka: má se div A změnit na div B, nebo vedle divu A se má vytvořit div B?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Figa0
Super člen
9. 2. 2008   #7
-
0
-

Vedle divu A div B.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
pawlik0
Grafoman
9. 2. 2008   #8
-
0
-

Vyzkoušej něco na způsob tohodle, kdyby sis nevěděl rady, napiš:

<!-- Nastylovaný div A -->

<div onMouseOver="document.getElementByID['B'].style.display=''"
onMouseOut="document.getElementByID['B'].style.display='none'">Bla</div>
<!-- div B, taky nastylovaný, v CSS musí mít display:none -->
<div class="onpocitadlo" id="B">Bla</div>

Na to potřebuješ znalost:
getElementByID: http://www.tvorba-webu.cz/dom/getelementbyid.php
CSS vlastnost dispay: http://www.jakpsatweb.cz/css/display.html
Pokud budu mít čas, zkusím hotové řešení ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Figa0
Super člen
9. 2. 2008   #9
-
0
-

Nemůžu přijít na to proč to nefunguje.

<div class="pocitadlo"  onMouseOver="document.getElementByID['B'].style.display=''" onMouseOut="document.getElementByID['B'].style.display='none'">   

<div class="pocitadlo2"><?php obrazkoveDatum($zob); ?></div>
<div id="B">Ahoj</div>
</div>


.pocitadlo {
border: 1px solid #000000;
background: #b4dcf8;
height: 40px;
width: 120px;
position: absolute;
left: -1px;
bottom: -1px;
z-index: 2000;
}
Prvek A
/**************************/
.pocitadlo2 {
background: #b4dcf8;
position: relative;
overflow: hidden; /* bez tohoto spadne IE7 */
left: 0px;
bottom: -8px;
text-align: center;
display: block;
}
vložený prvek v prvku A
/******************************/
#B {
position: relative;
height: 400px;
width: 400px;
border: 1px solid #000;
background: #b4dcf8;
z-index: 5555;
display: none;
}
prvek B ten se má zobrazit při najetí na prvek A

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
pawlik0
Grafoman
9. 2. 2008   #10
-
0
-

Sorry, nekontroloval sem si to a dal sem tam blbě ty závorky ;-)
přibližne jak to má vypadat(doufam jestli to je to co chces ..)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Figa0
Super člen
9. 2. 2008   #11
-
0
-

Děkuju už to funguje až na IE koukněte na www.fifland.wz.cz dole v levém rohu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Figa0
Super člen
10. 2. 2008   #12
-
0
-

Už jsem to vyřešil div onpocitadlo nesmí být vnořený divu pocitadlo.Takže ti ještě jednou mockrát děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý