Mensi problem s MySQL a PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mensi problem s MySQL a PHP – MySQL – Fórum – Programujte.comMensi problem s MySQL a PHP – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Erik0
Návštěvník
10. 2. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,
preco mi nechce vypisat "text" ked "nadpis" hej ?
Tu je zdrojak:



mysql_connect("localhost", "root");
mysql_selectdb("pokus");
mysql_query("INSERT INTO `rspokus` (id,nadpis) VALUES (1,'Nadpis')");
mysql_query("INSERT INTO `rspokus` (id,text) VALUES (2,'Text')");

$nadpis = mysql_query("SELECT * FROM rspokus WHERE id=1;") or die(mysql_error());
$nadpis_text = mysql_fetch_array($nadpis);
$text = mysql_query("SELECT * FROM rspokus WHERE id=2;") or die(mysql_error());
$text_text = mysql_fetch_array($text);

echo $nadpis_text['nadpis'];
echo $text_text['text'];
?>



Tu mam vytvorenu tabulku:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
insider0
Věrný člen
10. 2. 2008   #2
-
0
-

zdravim,

co vpise nasledujici?

...

$text_text = mysql_fetch_array($text);
var_dump($text_text);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Erik0
Návštěvník
10. 2. 2008   #3
-
0
-

array(6) { [0]=> string(1) "2" ["id"]=> string(1) "2" [1]=> string(0) "" ["nadpis"]=> string(0) "" [2]=> string(0) "" ["text"]=> string(0) "" }

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
OndreJ
~ Moderátor
0
Stálý člen
10. 2. 2008   #4
-
0
-

Stĺpce máš nastavené na NOT NULL a ty do nich nič nevkladáš! Zrejme do DB sa ani žiadne data nevložili. Kukni či ich v nej máš!?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.246.–
insider0
Věrný člen
10. 2. 2008   #5
-
0
-

To Erik : no podle toho mas v db jen id, nadpis a text je prazdny, doporucuju vyprazdnit tabulku pres phpmyadmina - jestli mas id jako autoincrement, tak se ti pri vlozeni udaju

mysql_query("INSERT INTO `rspokus` (id,text) VALUES (2,'Text')");

nic nezapise, protoze id s hodnotou 2 tam uz je, a pokud se z nejakeho duvodu nepovedlo napoprve vlozit do radku s id 2 text, tak je ten radek prazdny, doporucuju tedy tabulku vyprazdnit a spustit znovu skript a vypsat si
or die(mysql_error())
i u toho vkladani na zacatku

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Erik0
Návštěvník
11. 2. 2008   #6
-
0
-

Dakujem za pomoc, ale uz som to spravil inak

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Smokie0
Expert
11. 2. 2008   #7
-
0
-

Ako inak? Napis postup pre buduce generacie :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

PHP - MYSQL problém s heslem — založil Dragoniak

Mám problém php - mysql — založil janwebber

Triedy - mensi problem — založil puko123

Mensi problem s xml — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý