Dva dotazy ohledne cesty souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dva dotazy ohledne cesty souboru – Delphi – Fórum – Programujte.comDva dotazy ohledne cesty souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kniper
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 2. 2008   #1
-
0
-

Pri programovani sem narazil na dva problemy:
1. jak v programu zjistim cestu, kde je program ulozen? (chci, aby program ukladal soubor s nastavenim programu do adresare, kde je program ulozen)
2. Muj program dokaze otevrit urcity typ souboru. Jak dosahnu toho, aby při pokliku na ten soubor (třeba v total commanderu) se program nejen spustil (to vim jak udelat), ale zaroven nacetl data z daneho souboru? (tj. automaticky spustil proceduru openfile. Problem ale vezi v tom, ze nevim jak zjistit cestu toho souboru a nevim, jak program pozna kdy je spusten normalne a kdy je spusten pres asociovany soubor)

Doufam ze je to aspon trochu srozumitelne
Diky za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.153.–
Reklama
Reklama
Nightsorrow0
Newbie
13. 2. 2008   #2
-
0
-

1. Ak chceš ukladať do toho istého adresára, ako je program, tak stačí zadať názov súboru a ten bude automaticky uložený do adresára, kde je daný program. Nemusíš zadávať absolútnu cestu.

2. Tak to teda neviem. Bude musieť poradiť niekto iný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.16.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 2. 2008   #3
-
0
-

To Nightsorrow :

Nightsorrow napsal:
1. Ak chceš ukladať do toho istého adresára, ako je program, tak stačí zadať názov súboru a ten bude automaticky uložený do adresára, kde je daný program. Nemusíš zadávať absolútnu cestu.

2. Tak to teda neviem. Bude musieť poradiť niekto iný.



Tak to u me neplati. Asi proto ze pouzivam OpenDialog a po kazdem otevreni souboru se cesta nastavi na adresar otevreneho souboru, takze potom program neuklada do adresare kde je program, ale do adresare kde je otevreny soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.222.–
retriwr0
Stálý člen
15. 2. 2008   #4
-
0
-

To kniper :
1.



extractfiledir(application.ExeName)

2.
pomocí parametrů předaných aplikaci systémem


//někam do začátku nebo spuštění dle potřeby
if ParamCount > 0 then ....
// jméno souboru je v ParamStr(1)


To Nightsorrow :
ne tak docela, v takovém případě (bez udání absolutní adresy) se ukládá do aktuálního adresáře (mění se např. procedurou chdir) který nemusí být nutně tím, kde se nachází program

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.99.–
You gotta do what you gotta do
kniper
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
15. 2. 2008   #5
-
0
-

Diky moc za rady.
u te jednicky sem to udelal trochu jinak: cesta:=extractfiledir(ParamStr(0))+jmenosouboru;
Dvojka taky pomohla :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Dva dotazy — založil RePRO

Vybrání cesty k souboru... — založil dragon124

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý