Jméno třídy s mezerou – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jméno třídy s mezerou – CSS – Fórum – Programujte.comJméno třídy s mezerou – CSS – Fórum – Programujte.com

 

geon0
Grafoman
12. 2. 2008   #1
-
0
-

Jak správně nastylovat jméno třídy s mezerou? Zkoušel jsem dávat do uvozovek, ale nešlo:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">

<html>
<head>
<style type="text/css">
.outline expandable {color: red}
</style>
<title></title>
</head>
<body>
<ul class="outline expandable">
<li>
<h1 style="display:inline;">
PythonRoot
</h1>
</li>
</ul>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
Santas0
Věrný člen
12. 2. 2008   #2
-
0
-

neviem o tom ze by sa to dalo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
pawlik0
Grafoman
12. 2. 2008   #3
-
0
-

Taki si myslim ze to nejde :( Ale co ti brání dát tam podtržítko(_)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Santas0
Věrný člen
12. 2. 2008   #4
-
0
-

mozno vyuziva cms nejake

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
geon0
Grafoman
12. 2. 2008   #5
-
0
-

To Santas : ano, přesně. Mám jen možnost zasáhnout do css, ne do generace html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
pawlik0
Grafoman
12. 2. 2008   #6
-
0
-

Opravdu nevím :(
ale když napíšeš .outline expandable tak to znamená, že musí být nějaký tag expandable uvnitř tagu s class "outline". Takže tudy cesta asi nevede :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Fugess0
Návštěvník
12. 2. 2008   #7
-
0
-

> geon
pokud potřebuješ dva selektory s mezerou tak je zapíšeš každé zvlášť a pak je jenom voláš s mezerou ...


<style type="text/css">

.outline {color: red;}
.expandable {text-decoration: underline;}
</style>


ve stylu ty třídy zavoláš pro červený text jenom
class="outline"
a pro červený a podtržený
class="outline expandable"


na ukázku by to mělo stačit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Fugess
geon0
Grafoman
13. 2. 2008   #8
-
0
-

Aha, takže to není jméno s mezerou, ale dvě jména mezerou jen oddělené. Vše je pak jasné ;-) Díky, funguje skvěle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý