Jak na getlastmod() ? :( – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak na getlastmod() ? :( – PHP – Fórum – Programujte.comJak na getlastmod() ? :( – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Mirek Braho0
Stálý člen
21. 6. 2006   #1
-
0
-

Ahoj lidičky, chci si nechat na stranku vypisovat poslední změnu modifikace. Vím že tato funkce bere čas a datum z data a času v parametrech souboru. Ale nějak se mi to nechce aktualizovat. Co musí v souboru být za skript, aby se tam se změnami měnilo i datum u souboru? Třeba do té stránky se mi tahají data z MySQL databáze (název týmu - výsledek). Ale když do databáze přidám nějaký záznam, a pak znovu načtu stránku, tak se mi datum poslední změny neuloží. Čili se ptám, jak dynamicky generovat stránku, aby se u ní měnil čas? Radši sem dávám celej kód (sorry že je tak dlouhej)



<html><head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250">
<meta name="description" content="Ctináves, Sokol Ctináves, TJ Sokol Ctináves, Fotbal Ctináves">

<Title>..:: TJ Sokol Ctináves ::..</title></head>

<style>

a:link {color: black; text-decoration: none}
a:visited {color: black; text-decoration: none}
a:hover {color: white; text-decoration: none}
body, html { scrollbar-base-color: #549EBC; scrollbar-arrow-color: white; }
</style>

<body topmargin="0" leftmargin="0" background="star2.gif" text=#AA0000 style="overflow: auto">
<img src="fotky/rip.gif" height='146px' width='100%' style="position: absolute; left: 0px; top: 0px; z-index: 0">
<img src="fotky/logogif100.gif" style="position: absolute; top: 10px; left: 10px; z-index:1">

<img src="lista.gif" style="position: absolute; left: 40px; top: 155px">

<span style="position: absolute; left: 250px; top: 157px; font-size: 10pt; width: 300px">
        </a> | <a href="http://www.tjctineves.wz.cz/index.php">        
:: DOWNLOAD ::         </a> |
</span>

<table cellspacing=6 border=0 style="position:absolute; left: 5px; top: 190px; font-size:14pt">
<tr align=center><td style="background-image: url('tlacitko.gif'); background-repeat: no-repeat" width='169px' height='41px'><b>
<a href="index.php?x=0">      NOVINKY      </a>

<tr align=center><td style="background-image: url('tlacitko.gif'); background-repeat: no-repeat" width='169px' height='41px'><b>
<a href="index.php?x=1">   NAPI?TE N?M   </a>

<tr align=center><td style="background-image: url('tlacitko.gif'); background-repeat: no-repeat" width='169px' height='41px'><b>
<a href="index.php?x=2">       SESTAVA       </a>

<tr align=center><td style="background-image: url('tlacitko.gif'); background-repeat: no-repeat" width='169px' height='41px'><b>
<a href="index.php?x=4">  FOTOGALERIE  </a>

<tr align=center><td style="background-image: url('tlacitko.gif'); background-repeat: no-repeat" width='169px' height='41px'><b>
<a href="index.php?x=5">    KONTAKTY    </a>
</table>
<br>
<div style="position:absolute; left: 190px; top: 190px; width:625px; height: 645; overflow: auto; scrollbar-base-color: #549EBC">

<?

if($x==0) {
include 'novinky2.php';
}
else
if ($x==1) {
include 'mail.html';
}
else
if ($x==3) {
include 'mail2.html';
}
else
if ($x==2) {
include 'hriste.php';
}

else
if ($x==4) {
include 'foto.html';
}
else
if ($x==5) {
include 'kontakt.html';
} ?>
</div>

<table border=0 width=162px style="font-size: 13px; position: absolute; top: 225px; left: 833px;z-index: 3">
<?

@$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz", "tjctineves" , "");
$database = mysql_select_db(tjctineves, $spojeni);

$vyb=mysql_query("select * from vysledky order by cislo desc");

for ($g=1;$g<=6;$g++):
$vyber=mysql_fetch_row($vyb);

echo ("<tr><td><font color=white><b>");

echo $vyber[1];
echo ("<td><font color=white><b>");
echo $vyber[2];
endfor;
?>
</table>

<table border=0 width=162px style="font-size: 13px; position: absolute; top: 400px; left: 833px;z-index: 3">
<?
@$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz", "tjctineves" , "");
$database = mysql_select_db(tjctineves, $spojeni);

$vyb=mysql_query("select * from tabulka order by poradi ");

for ($h=1; $h<=8; $h++):
$vyber=mysql_fetch_row($vyb);

echo ("<tr><td><font color=white><b>");


echo $vyber[1];
echo ("<td><font color=white><b>");
echo $vyber[2];
echo ("<td><font color=white><b>");
echo $vyber[3];
endfor;
?>

</table>



<img src="ram.gif" style="position: absolute; top: 190px; left: 830px; z-index: 1">

<img src="tabulka.gif" style="position: absolute; top: 370px; left: 830px; z-index: 1">

<img src="vysledky.gif" style="position: absolute; top: 583px; left: 830px; z-index: 1">

<img src="info.gif" style="position: absolute; top:725px; left: 830px; z-index: 1">

<div style="position: absolute; top: 620px; left: 840px; z-index: 2">
<a href="vysledkyc.php" onclick="window.open('vysledkyc.php','_blank','width=950,height=350,top=50,left=30');return false">
<b>:: Všechny zápasy</b></a><br>

<a href="tabulkac.php" onclick="window.open('tabulkac.php','_blank','width=950,height=350,top=50,left=30');return false">
<b>:: Cel? tabulka</b></a><br>

<a href="http://www.fotbal.cz/c/KaO/Ustecky/Litomerice/Souteze.asp?soutez=423A3C" target=_blank><b>:: Kompletní výsledky</a>
</div>

<div style="position: absolute; top: 760px; left: 857px; font-size: 10pt; z-index: 2; text-align: center">
<span style="color: white"><u>Poslední aktualizace</u></span><br><br>
<div style="color: black"><b>

<? SetLocale(LC_ALL, 'czech');
$datum=strftime("%d. %B %Y ", getlastmod());
echo($datum);
echo("<br>");
$cas=strftime("%H:%M:%S", getlastmod());
echo($cas);
?></b>

</div>
</div>

<div style="position: absolute; top: 460px; left: 50px">
<a href="http://www.toplist.cz/stat/229547"><script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
document.write ('<img src="http://toplist.cz/count.asp?id=229547&logo=mc&wi='+escape(window.screen.width)+'&he='+escape(window.screen.height)+'" width="88" height="60" border=0 alt="TOPlist" />');
//--></script><noscript><img src="http://toplist.cz/count.asp?id=229547&logo=mc" border="0"
alt="TOPlist" width="88" height="60" /></noscript></a>
</div>

<img src="lista.gif" style="position: absolute; top: 880px; left: 40px">
<div style="position: absolute; top: 883; left: 385; font-size: 8pt; color: white">
Designed by © Vollf 2006 All rights reserved.<br> 
</div>
</body></html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 6. 2006   #2
-
0
-

Na to (pokud chapu co chces) slouzi funkce Touch(). Prvnim parametrem je jmeno souboru (ne deskriptor!) a druhym parametrem je cas (nepovinny). Ale nevim jestli PHP skript muze upravit datum zmeny sebe sama.

Btw...php soubor se pri provadeni nejak nemeni, to co vidis v prohlizeci je jen jeho vystup (lepe receno vystup PHP modulu)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Mirek Braho0
Stálý člen
22. 6. 2006   #3
-
0
-

D?ky za odpov??,

tak ale v tom p??pad? po??d n?jak nech?pu, jak fungujou "dynamicky generovan? str?nky" neboli DHTML. Pod t?m n?zvem sem si p?edstavoval, ?e na z?klad? n?jakejch ?daj? se jakoby sestav? n?jak? str?nka (v?stup do prohl??e?e) sama, ?ili ?e j? jen budu m?nit data v datab?zi, a p?i ka?d?m v?stupu si je ta str?nka bude na??tat sama a sama m?nit a zobrazovat dle toho co je v datab?zi. Tak mi pak ale vysv?tli, jak ta funkce getlastmod() m??e fungovat? Jinak o t?hle funkci sem ?et tady - http://www.tvorba-webu.cz/php-javascript-datum-zmen.php3?action=php. Nebo slou?? jen k tomu aby se tam m?nilo datum jen kdy? ten soubor ru?n? zmodifikuju a nahraju na server?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
22. 6. 2006   #4
-
0
-

vollf82 napsal:
tak ale v tom p??pad? po??d n?jak nech?pu, jak fungujou "dynamicky generovan? str?nky" neboli DHTML. Pod t?m n?zvem sem si p?edstavoval, ?e na z?klad? n?jakejch ?daj? se jakoby sestav? n?jak? str?nka (v?stup do prohl??e?e) sama, ?ili ?e j? jen budu m?nit data v datab?zi, a p?i ka?d?m v?stupu si je ta str?nka bude na??tat sama a sama m?nit a zobrazovat dle toho co je v datab?zi. Tak mi pak ale vysv?tli, jak ta funkce getlastmod() m??e fungovat? Jinak o t?hle funkci sem ?et tady - http://www.tvorba-webu.cz/php-javascript-datum-zmen.php3?action=php. Nebo slou?? jen k tomu aby se tam m?nilo datum jen kdy? ten soubor ru?n? zmodifikuju a nahraju na server?



Hele tak DHTML znamen?, ?e se obsah a celkov? web m?n? podle toho co si ??d? u?ivatel. Nap??klad ?e se m??e p?ihl?sit a pak se mu otev?e nov? sekce... D?le jsou to r?zn? prkotinky pomoc? JS...

mno a jak to je s fc? getlastmod()??? Ta ti vyp??e posledn? zm?nu souboru, to je to co nahraje? na FTP... A to co je na t? str?nce (ten odkaz), tak tam m?? rozd?l mezi JS a PHP... To co chce? ty (pokud to dob?e ch?pu, tak to m? b?t vypsat datum kdy byla naposledy zaps?na data do datab?ze?), tak to bych ud?lal asi tak, ?e kdy? vlo??? novou ??dku do datab?ze, tak k tomu se tam p?id? i aktu?ln? datum, mno a s t?m pak m??e? pracovat p?i v?pisu toho, kdy to bylo naposledy zm?n?n?.
Proto?e ten JS ti vyp??e v?dy datum aktu?ln?, proto?e se data z datab?ze nahr?vaj? poka?d? znova, ikdy? u? jsou stejn?, to JS nepozn

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dominik Fran0
Návštěvník
22. 6. 2006   #5
-
0
-

Jinak "dynamicky generované stránky" jsou prostě stránky generované pomocí PHP či JS... A tedy se tam počítá s různými výběry z databází, čtení ze souborů nebo různé další operace s daty, které jsou závislé na různých okolnostech.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Mirek Braho0
Stálý člen
24. 6. 2006   #6
-
0
-

Joo tak díky díky už to trošku chápu. Takže to co sem stvořil je DHTML když to spolupracuje s databází a je to z 80% v PHP :) Jinak tamto už sem vytvořil jinak. Když vložím data do databáze, tak se vytvoří soubor datum.txt a datum změny toho souboru se vypisuje pomocí funkce filectime(). Téda je trošku složitější, ale funguje to :) Mě šlo prostě o to, aby při jakékoli změně (změna dat v databázi, přidání příspěvku na nějaké podstránce té stránky, přidané odkazu v reportech atd.) se měnilo to datum a to se vypisovalo na hlavní stránce. no ale to asi tak jednoduše jak sem myslel asi nejde.

Ale dík za pomoc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
24. 6. 2006   #7
-
0
-

Mno jde to jednoduše... prostě si vytvoř fci, která ti někde v databázi změní řádek. Vypíšeš tam datum, co k tomu vedlo (přidání příspěvku, smazání, změna vzhledu atd...) a na jakej stránce...
a tuto fci vždy zavolej při akcích, které k tomu vedou..

no a pak už to vypisování je jednoduché..
sice to je další požadavek na databázi, ale pokud nemáš brutální návštěvnost tak je to jedno...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý