OpenGl problem v Dev-C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

OpenGl problem v Dev-C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comOpenGl problem v Dev-C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
neosho0
Duch
13. 2. 2008   #1
-
0
-

Dobry den prosim vas pokusal som sa hrat s openGl ale nejako mi to cele nefachci , prosim vas poradte mi ako sa da spristupnit OpneGl kniznica v Dev-C++ popripade kde robim chybu v tomto zdrojaku, mozte uviest aj nejake vysvetlenie rad sa neico dozviem... Moc dakujem kazdej dobrej dusi ktora mi pomoze.. Tu hadzem moj zdroj>>>>

#include <gl/gl.h>

#include <gl/glu.h>


void display(void)
{
glColor3f(1.0,1.0,1.0);
glBegin(GL_POLYGON);
glVertex3f(0.25, 0.25, 0.0);
glVertex3f(0.75, 0.25, 0.0);
glVertex3f(0.75, 0.75, 0.0);
glVertex3f(0.25, 0.75, 0.0);
glEnd();

glFlush();
}

void init(void)
{
glClearColor(0.0, 0.0, 0.0, 0.0);
glMatrixMode(GL_PROJECTION);
glLoadIdentity();
glOrtho(0.0, 1.0, 0.0, 1.0, -1.0, 1.0);
}
int main(int argc, char** argv)
{
glutInit(&argc, argv);
glutInitDisplayMode(GLUT_SINGLE | GLUT_RGB);
glutInitWindowSize(250, 250);
glutInitWindowPosition(100, 100);
glutCreatiWindow("skuska");
init();
glutDisplayFunc(display);
glutMainLoop();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.26.–
Reklama
Reklama
mephi0
Expert
13. 2. 2008   #2
-
0
-

viac ako kod pomôže popis kde to nejde, čo to robí, aké chyby to hádže a bolo by dobre vedieť ak kto ich hádže. Ujo linker alebo kompilator ? :)

pomocou glut som ešte okno nerobil, ale určite niekde je presny postup ako vytvoriť okno a čo všetko prilinkovať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
neosho0
Duch
13. 2. 2008   #3
-
0
-

To mephi : ujo kompilator no a tych chyb tam je 31 , toto je prva z nich 1
C:\DEV-C_~1\Include\gl\gl.h:1135: syntax error before `void'
Kazda s tych chyb je o hlavickovom subore gl/gl.h
A vsade to iste syntax error before void

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.26.–
neosho0
Duch
13. 2. 2008   #4
-
0
-

To mephi : Ako mam do projektu pridat libopengl32.a libglu32.a v Devku lebo citam teraz na nete ze asi tu bude ta chybicka .

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.26.–
mephi0
Expert
13. 2. 2008   #5
-
0
-

hmm dev C++, nemam to nainštalovane ale hľadaj nastavenia projektu a tam linker. Take textove pole, kde napises
-lkniznica.lib

presny nazov kniznice si pozri v tom postupe

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
neosho0
Duch
13. 2. 2008   #6
-
0
-

To mephi : Oks budem to skusat ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.26.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Podobná vlákna

Problem s Dev++ — založil Nostredemus

Problém s dev-c++ — založil Leito

Dev-C++ problém — založil libira

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý