Úpravy guestbooku – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úpravy guestbooku – PHP – Fórum – Programujte.comÚpravy guestbooku – PHP – Fórum – Programujte.com

 

mattisse
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 2. 2008   #1
-
0
-

První věc. V guestbooku mám pod výpisem vzkazů odkazy na předchozí stránky (prostě klasický "1,2,3 další") jenomže když je vzkazů moc tak to tam stále přibývá("1,2,3,4,5,6 další"). Jak udělat aby tam byly vždy třeba jen tři čísla (třeba když kliknu na trojku tak aby tam bylo "předchozí 2,3,4 další"), aby se to prostě vždy o ty tři posunulo, ale víc čísel to nezobrazovalo. Kód:

<?php

if($page - 1 >= 0) echo '<a href="'.$phpself.'?add='.$add.'&page='.($page-1).'&q='.$q.$append.'" class="gbsmall" title="Předchozí stránka"><< Předchozí stránka</a>';
echo ' | ';
for($i = 0;$i < $pages+1;$i++){
if($i == $page){ $class='gbname'; } else { $class='gbsmall'; }
echo '<a href="'.$phpself.'?add='.$add.'&page='.$i.'&q='.$q.$append.'" class="'.$class.'" title="Stránka '.($i+1).'">'.($i+1).'</a> | ';
}
if($page + 1 <= $pages) echo '<a href="'.$phpself.'?add='.$add.'&page='.($page+1).'&q='.$q.$append.'" class="gbsmall" title="Další stránka">Další stránka >></a>'.$nl;
?>



Druhá věc se týká smajlů. Jak v tomto kódu:

$t_smajly[0] = ':)';

$g_smajly[0] = '<img src="smajly/01.gif" width="15" height="15" border="0" alt="'.$t_smajly[0].'" />';


zadat aby se ten obrázek 01.gif zobrazoval třeba i pro smajl ":-)" ?

Vím že to jsou hloupé otázky ale neprogramuji a kódy na guestbook jsem jen skopíroval z netu. Děkuji za ochotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.173.–
pawlik0
Grafoman
14. 2. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
mattisse
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 2. 2008   #3
-
0
-

Tento dotaz jsem vložil až po přečtení toho tématu co jste mi poslal. Chci jen upravit stavající kod. Přece to jde jen pomocí nějakého operítoru "nebo" nebo něčeho takového ne?

A co se týče vaší druhé odpovědi - tady jde o nějaké sympatie nebo antipatie? Prostě jsem se slušně zeptal. Snažiljsem se dopátrat na netu něčeho abych to udělal sám a nepotřeboval pomoc odtud. Dokážu aby se to posunovalo a zustaly tam jen ty tři odkazy. Jenomže mi to pracuje aji do mínusu nebo do přehnaného plusu. Když změním:

for($i = 0;$i < $pages+1;$i++){

na
 for($i = $page-1;$i < $page+2;$i++){

jenomže nevím jak to uzavřít aby to bylo závislé na počtu stránek.

No ale i tak díky za odpověď. Alespoň něco.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.173.–
pawlik0
Grafoman
14. 2. 2008   #4
-
0
-

Ohledně prvního dotazu bych uvítal kompletní kód, jestli to bude možné, vyhvězdičkuj hesla apod. nechci sem psát blbosti a zároveň vůbec netuším, co znamená např. $q nebo $add :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
14. 2. 2008   #5
-
0
-

Mělo by to vypadat asi takhle(aspon moje reseni), ale budes si muset doplnit cíle odkazů. Zvládneš?

<?php

// nastavim $od, $do a $page
$page=5;
$od=$page-2;
$do=$page+2;
if($od<1)$od=1;

// pokud je predchozi vypisu odkaz na predchozi
if($page>1)echo '<a href="#"><</a>';

// napisu cyklus
while($od<$do+1){
if($od==$page)echo $od;
else echo('|<a href="#">' . $od . '</a>');
$od++;
}
// odkaz na dalsi
echo '|<a href="#">></a>';
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
14. 2. 2008   #6
-
0
-

Sorry, zapomel jsem na pocet stranek :smile14: Oprava:

<?php

// nastavim $od, $do a $page
$page=1;
$pocet_stranek=9;
$od=$page-2;
$do=$page+2;
if($od<1)$od=1;
if($do>$pocet_stranek)$do=$pocet_stranek;

// pokud je predchozi vypisu odkaz na predchozi
if($page>1)echo '<a href="#"><</a>';

// napisu cyklus
while($od<$do+1){
if($od==$page)echo $od;
else echo('|<a href="#">' . $od . '</a>');
$od++;
}
// odkaz na dalsi
if($page<$pocet_stranek)echo '|<a href="#">></a>';
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý